سلسله جلسات کارگاه طرح نامه نویسی و مقاله نویسی با هدف ارتقای سطح علمی طلاب و توانمند سازی اساتید به سلاح پژوهش با حضورسرکار "خانم قدمعلی زاده" مدرس حوزه در مدرسه علمیه الزهرا (س) کازرون برگزار شد.
استاد گفت: مقالات امروزه در موضوعات گوناگون به حل مسائل جامعه یا زمینه سازی برای حل آنها می پردازد. خوانندگان به سبب حجم کم و در عین حال داشتن مطالب علمی تازه، از مطالعه مقالات بیشتر استقبال می کنند. لذا شایسته است که هر مقاله یک پرسش اصلی و مرکزی داشته باشد و پرسش های فرعی و فرعی تر، به صورت تیتر های متنوع در لابهلای مقاله و صفحات آن گنجانده شود. محدود بودن موضوع مقاله، سبب می شود که محقق از پراکنده گویی و پرداختن به مطالب کم ارتباط با بحث اصلی بپرهیزد.
ایشان به بیان اجزای طرح نامه که شامل تبیین مسأله، هدف، ضرورت، فایده، فرضیه، پیش فرض، پیشینه موضوع و منابع مقاله است پرداخت و خاطرنشان کرد که پژوهش گر می کوشد تا با استفاده از انجام مراحل طرح تحقیق، پژوهش خود را در قالب بخش، فصل و گفتار ارائه دهد.
وی در ادامه افزود: چکیده و فهرست مطالب از کوتاهترین راههای دستیابی و گزینش مطالب مورد نیاز و مورد علاقه متناسب با تخصص افراد است.
استاد در پایان چگونگی نگارش متن بر اساس سوالات فرعی، ارجاع دهی و نتیجه گیری را توضیح داد.