معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی الزهراء (سلام الله علیها) تبریز، از برگزاری جلسه دفاع خانم یوسف زاده، طلبه رشته تفسیر و علوم قرآنی شهرستان تبریز، با موضوع «تناسب بين اسما وصفات مزدوج خداوند درفواصل ايات» در حضور اساتید داور و راهنما؛ حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای عمران عباسپور و جناب آقای دکتر وهاب دانش پژوه خبر داد.
خانم یوسف زاده جلسه دفاعیه خود را با بیان این مطلب شروع نمودند که، درنگ در ویژگی تناسب در قرآن کریم در فهم و تفسیر صحیح و استوار قرآن، نقشی اساسی دارد و برای دستیابی به ظرافتهای معنایی و اسرار آن امری ضروری است. بر اساس مطالعات آماری از اسماء وصفات الهی، بیشتر این صفات در پایان آیات و بهصورت مزدوج _باهم آیی دو صفت با یکدیگر_ آمدهاند که این اسماء حسنای الهی، راه شناخت خدا را برای بشر میسّر میکند و ازآنجاکه قرآن کریم برای هدایت بشر از طرف خدایی نازلشده که حکیم مطلق است پس اقتضاء دارد که هر واژه در جای اختصاصی فعلی خود قرارگرفته باشد پس این چینش واژهها ازجمله تقدم و تأخر اسامی مزدوج الهی دارای حکمت بوده و از سوی خداست و از اعمال سلیقه در ترکیب آنها به دور است. بنابراین نظر به اعجاز بیانی قرآن و حکمت بندی ساختار و آموزههای آن، باهم آیی اسماء و صفات نمیتواند بدون مبنا و غایت سامان یافته باشد.
وی در ادامه افزود: در حد امکان اسماء مزدوج فواصل آیات ابتدا بهصورت مجزا بررسی گردید و سپس به تفسیر ترکیبی اسماء مزدوج و در آخر به بررسی تناسب و تقدم و تأخر دو اسم پرداخته شد و نتیجه اینکه اثبات تناسب بین اسماء وصفات مزدوج و تبیین دلایل تقدم و تأخر اسماء وصفات نسبت به هم ازجمله تعلیل، تمکین، توضیح و تأکید میباشند.
در ادامه استاد داور به بیان اشکالات پرداخت و مقرر گردید طلبه به رفع اشکالات مذکور بپردازد.
در نهایت پایان نامه خانم یوسف زاده با رتبه عالی مورد پذیرش داوران قرار گرفت.