نشست علمی پژوهشی" بررسی جایگاه و منزلت، ماموریت و رسالت حوزه و حوزویان"

نشست علمی پژوهشی" بررسی جایگاه و منزلت، ماموریت و رسالت حوزه و حوزویان"در مدرسه علمیه الزهرا(س) بافق برگزار شد.

شناسه خبر : 153693

1403/10/16

تعداد بازدید : 6

نشست علمی پژوهشی
نشست علمی پژوهشی" بررسی جایگاه و منزلت، ماموریت و رسالت حوزه و حوزویان"در جمع اساتید، کادر و طلاب با حضور سرکار خانم دهقانزاده مدرس، محقق و مبلغ حوزه در سالن اجتماعات حوزه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) بافق برگزار شد.

دبیر نشست در بیان هدف از برگزاری آن گفت: آشنایی طلاب با بایسته ها و ماموریت حوزه و حوزویان در عرصه علم و دانش، اخلاق و معرفت، تحقیق و پژوهش از جمله اهداف برگزاری این نشست می باشد.

دهقانزاده گفت: چهار رکن مهم برای حوزویان حائز اهمیت است: اول، هویت عمیق، اصیل، تاریخی و صیانت از آن هویت، دوم منزلت و جایگاه حوزه و سوم مأموریت و رسالت حوزه علمیه بایستی توسط همه طلاب و حوزویان مورد توجه قرار بگیرد.هویت تاریخی حوزه علمیه که درس‌های آن از امروز آغاز خواهد شد برخوردار از عناصر مهمی است که بایستی از آن پاسداری و صیانت کنیم و حاوی چند مطلب است؛ اولین نکته آن، توجه به علم و معرفت است؛ چرا که حوزه‌های علمیه جلوه گاه علم و معرفت، تحقیق و پژوهش، حکمت و معرفت الهی در ایران و جهان بوده است و تاریخ حوزه‌های علمیه از محققان و ستارگان پرفروغ حکمت، فقاهت، معرفت و علوم الهی مملو است نظیر شیخ مفیدها، شیخ طوسی‌ها، خواجه نصیرها، علامه حلی‌ها تا شیخ انصاری‌ها و علامه طباطبایی‌ها و ...

وی افزود: دومین رکن حوزه علمیه را معنویت، عبادت، نیایش و پرستش خداوند است. در حوزه، علم و تحقیق، معنویت و نیایش با اتصال به عالم غیب و قدس و عالم ربوبی  به هم گره خورده است، این امتیاز بسیار مهم و رکن دیگر هویت حوزه است که باید از آن پاسداری کنیم. رکن سوم، اخلاق اجتماعی و معاشرت نیکو با جامعه و انسان‌ها است، روحانی هر جا که باشد باید خود را خالصانه خادم مردم به ویژه نیازمندان و محرومان بداند.

وی در ادامه گفت: رکن چهارم روحانیت ، حضور در صحنه‌های سیاسی و دارای روحیه مجاهدت و انقلابی است، روحیه انقلابی امام خمینی و نظریه ی نهضت و انقلاب اسلامی که از فیضیه و حوزه برخاست انتشار پیدا کرد و امروز امتداد این نظریه و معارف الهی در جهان اسلام و در کل عالم، توسط مقام معظم رهبری راهبری می شود؛ چرا که ابعاد بین المللی حوزه‌های علمیه امری فرامرزی، فراسرزمینی دارای دست مایه‌های جهانی و بین المللی هست، هیچ وقت حوزه‌های علمیه در یک نژاد و منطقه محصور نبوده‌اند  و وظیفه ماست که از همه ی این ارکان به خوبی پاسداری کنیم.