کارگاه علمی پژوهشی

کارگاه مقاله نویسی

شناسه خبر : 152071

1403/09/21

تعداد بازدید : 17

کارگاه مقاله نویسی
استاد ارائه دهنده: سرکار خانم رقیه عبدلی مجری طرح: خانم زلیخا بهاری زمان: دوشنبه 19 آذر ماه 1403 ساعت 30/9 مکان: سالن اجتماعات حوزه ی علم

دانش را به روش های متنوعی می توان انتقال داد. اما امروزه به دلیل سرعت تولید دانش و به تبع آن لزوما انتقال سریع یافته ها، نگارش مقاله ی علمی ازمهمترین روشهای انتقال اطلاعات به شمار می آید و روز به روز به ارزش آن افزوده می گردد. امروزه در سراسر دنیا مقالات علمی پژوهشی در حال تغییر مرزهای دانش هستند و ما نیز برای پیشرفت در این زمینه بر آن شدیم تا کارگاه مقاله نویسی برای آموزش طلاب ارائه دهیم، که خانم عبدلی در کارگاه مقاله نویسی در جلسه ی اول چکیده و مقدمه ی مقاله را توضیح دادند، ابتدا مراحل پژوهش را به این شکل بیان کردند.1- مسأله یابی وطرح تحقیق 2- اجرا ی تحقیق: گردآوری اطلاعات،ارزیابی و پردازش و نتیجه گیری 3- تدوین گزارش: در قالب ( پایان نامه، کتاب، مقاله ی علمی )مطالبی که در جزوه می آید مال کسی است که دو مرحله قبلی را به خوبی انجام داده است. سپس به  بیان مسئله پرداختند و با بارش فکری از طلاب خواستند تا مسئله خود را به صورت سوال یا مسئله مطرح و از سؤالات مطرح شده عنوان یا موضوع خود را انتخاب کنند، موضوع مقاله نباید کلی یا دارای ابهام باشد  سپس اهمیت موضوع خود را بیان کرده و به ضرورت مسئله اشاره کردند.

چکیده غیر از فهرست یا مقدمه است در چکیده از بیان خطابی، مثال، توضیح مفاهیم پرهیز می شود از انجایی که چکیده بخش جدا و مستقل از اصل گزارش است، نباید پیش از نگارش متن مقاله تهیه شود، یعنی پس از اتمام مقاله باید به نگارش آن اقدام کرد، برای مهارت افزایی در این رابطه بهتر است چکیده ی مقالات نویسندگان علمی مشهور را مرور و مطالعه کنید تا اجزای مقاله را ( بیان مسئله، هدف پژوهش، روش پژوهش،یافته ها و نتایج پژوهش )بنویسید. بعد از پایان مقاله و ذکر اهمیت این موضوع و یافته های خود در مقاله بیاورید سپس نتیجه بگیرید، در برابر این مسئله چه اقداماتی باید انجام دهید، تا مسئله شما به یک راه یا اثر  تبدیل شود.