اصفهان فاطمه الزهراء نایین

برگزاری نشست علمی پژوهشی الگوی مترقی زن در منظومه فکری مقام معظم رهبری

شناسه خبر : 151637

1403/09/03

تعداد بازدید : 11

برگزاری نشست علمی پژوهشی الگوی مترقی زن در منظومه فکری مقام معظم رهبری
نشست علمی پژوهشی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در تاریخ 3 آذرماه 1403 با حضور سرکار خانم دکتر نفیسه آذربایجانی و با عنوان الگوی مترقی زن در منظومه فکری مقام معظم رهبری به میزبانی مدرسه علمیه فاطمه الزهراء سلام الله علیها نائین و با همکاری مدارس علمیه فاطمه الزهراء سلام الله علیها ورزنه، الزهراء دهاقان، فاطمه معصومه رهنان، ریحانه النبی خور و بیابانک، نرجس خاتون دولت آباد و صالحات فولاد شهر به صورت بر خط در سامانه سیما برگزار گردید.

بسم الله الرحمن الرحیم

برگزاری نشست علمی_پژوهشی

مدرسه علمیه فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) نایین باهمکاری مدارس فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) ورزنه، الزهراء دهاقان، فاطمه معصومه (سلام الله علیها) رهنان، حضرت نرجس خاتون(س) دولت آباد، صالحات فولادشهر و ریحانة النبی خور و بیابانک نشست علمی_پژوهشی با عنوان الگوی مترقی زن در منظومه فکری مقام معظم رهبری برگزار نمود.این نشست با حضور سرکار خانم دکتر نفیسه آذربایجانی عضو هیئت علمی دانشکده دولت آباد در تاریخ ٣آذر١۴٠٣ به صورت برخط در سامانه سیما برگزار شد.

در این نشست خانم آذربایجانی به معرفی کتاب راه سوم پرداخت وگفت: قصه کتاب راه سوم قراربود دوگانه مسئله خانه و اجتماع برای زنان را حل کرده و برای فعالیت اجتماعی _فرهنگیشان مدل استخراج کند ؛اما اکنون این ادعا را دارد که با پژوهش عمیق و روشمند دربیانات رهبر حکیم زمان توانسته مسئله زن را با تمام ابعادش پردازش کند.

ایشان در خصوص دسته بندی کتاب راه سوم و وجه تمایز آن با کتاب آقای بانکی پور در این زمینه گفت : این کتاب کاملاً روشمند است و خیلی خوب دسته بندی شده است.( 1_چیستی ابعاد مختلف مسئله زن٢_مسئله هویت زن٣_مسئله حقوقی زن۴_مسئله حجاب و عفاف) اما کتاب آقای بانکی پور سخنان حضرت آقا را جمع بندی کرده و دسته بندی ندارد.

خانم دکتر آذربایجانی گفت:راه سوم درمقابل دوراه پیشین است وراهی است که ما رابه الگوی سوم می رساند. ایشان سه الگو را اینگونه بیان کرد:الگوی اول:الگوی شرقی یا سنتی، الگویی است که تاکید بر کمترین استفاده ازتوانمندی زن دارد، یعنی کمترین مواجهه زن با اجتماع واینکه زن فقط نقش مادری وهمسری دارد ونقش ضعیفی بر عهده او است. به همین خاطر به او ضعیفه گفته می شود و زن جزء ارث و مال به حساب می آید حتی در اروپا.الگوی دوم: الگوی غربی یا تجددگرا. الگویی که زن جنس یا ابزاری است که از او بهره کشی می شود. الگوی سوم:الگویی است دارای نگاه عمیق به اصول اسلام واین الگو برای اولین و آخرین بار توسط مقام معظم رهبری  در کنگره هفت هزار زن شهیده در کشورمطرح شده است.

درادامه خانم آذربایجانی گزیده ی پیام حضرت آقا به کنگره را بیان کرد و گفت:١_تغییر مسیر تاریخ اسلام و کشور توسط هفت هزار زن شهید.٢_این زنان تماشاچی نبودند و قدم در میدان عمل نهادند و تبدیل به معماران ایران جدید شدند.٣_ارائه تعریف جدید از زن به شرق و غرب.۴_زن غالباً شرقي، زنی در حاشیه و بی نقش در تاریخ سازی .۵_زن غالباً غربی، زنی که جنسیتش بر انسانیتش می چربد و ابزاری جنسی برای مردان و در خدمت سرمایه داری جدید.۶_الگوی سوم و زن نه شرقی  نه غربی.

 عضو هیئت علمی دانشکده دولت آباد گفت:زن مسلمان ایرانی تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشود. عفیف، محجبه و شریف ودر عین حال در مرکز بودن.زنانی که در اوج لطف ورحمت واحساس زنانه دارای روح جهاد و شهادت و مقاومت بودند.زنانی که ساحت ولایت اجتماعی وجهاد امر به معروف و نهی از منکر و جهاد اجتماعی را جهانی کردند. حق کرامت زن، بالاترین حقوق زن است و این جمله پرتکرارترین جمله در سخنان حضرت آقا بوده است؛همچنین خوب شوهرداری و فرزند داری کردن هم جهاد است ؛چون دشمن می خواهد بنیاد خانواده مسلمان و شیعه را نابود کند.

در پایان خانم آذربایجانی کتاب "حقیقت عظیم" (صحبت های حضرت آقا) در مورد حضرت زهرا (سلام الله علیها) که در دوران قبل از انقلاب جمع آوری شده است را معرفی نمود و گفت:حضرت آقا در صفحه ٧١این کتاب فرموده :جهاد بر زن هم مثل مرد واجب است.جهاد ابتدایی تعرضی فقط بر مرد واجب است ؛اما آنجا که دشمن حمله می کند بر مرد و زن و پیر و جوان واجب است. جهاد حضور در میدان جنگ نیست، جهاد درعرف جامعه وبه معنای مبارزه وغیر از قتال است. جهاد اکبر مبارزه با دشمن درونی است که می تواند شیطان یا هوای نفس باشد. جهاد اصغر همان قتال است که وقتی مردان به حد کفایت نیستند بر زنان نیز واجب است وهمان جهاد با دشمن است. جهاد کبیر جهاد درهمه حوزه هاست، مبارزه فردی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... .