به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی حضرت زهرا(س) میبد، جلسه دفاعیه خانم آمنه افخمی طلبه رشته اخلاق و تربیت اسلامی مدرسه علمیه تخصصی حضرت زهرا سلام الله علیها شهرستان میبد ، با موضوع « جلوه هاي اخلاقي پيامبر(صلي الله عليه و آله) در غزوات بدر و احد »با حضور استاد راهنما سر کار خانم مریم السادات نبوی میبدی و استاد داور حجت الاسلام مسعود محفوظی برگزار شد.
خانم افخمی در دفاع از پایان نامه خود گفت:. اخلاق مجموعه صفات پایدار در نفس است که متناسب با این صفات اعمالی بدون تکرار و تأمل و تفکر از انسان صادر میشود. قرآن کریم یکی از اهداف بعثت نبی اکرم (صلیاللهعلیهوآله) را تکمیل مکارم اخلاقی دانسته است و همچنین رستگاری انسانها را در سایه پاک کردن خود از بدیها و رذایل و آراسته شدن به فضایل اخلاقی دانسته است. پیامبر گرامی اسلام (صلیاللهعلیهو آله) بهعنوان یک فرمانده و حاکم اسلامی بهگونهای عمل میکردند که پیروانش به اصول اخلاقی تشویق و ترغیب شوند. یکی از مواقع مهم بروز این مکارم اخلاقی صحنه غزوات و جنگها بود. در نوشتار حاضر بنا بر آن است اخلاق اسلامی پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) را در دو غزوه بدر واحد در سه بُعد الهی و فردی و اجتماعی توصیف و تحلیل شود. عملکرد پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) در جنگها مبتنی بر اصول اخلاقی و انسانی بود. تمام جنگهای ایشان، حتی درگیریهای جزئی حضرت برای دفاع از خود و یاران و قبولاندن اسلام به مردم بود. جنبههای اخلاقی و انسانی پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) مثل: عطوفت، رحمت، گذشت و بخشش دشمنان، پایبندی به عهد و پیمان، مشورت، و... در جنگها نمایان بود که امروزه چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.
ایشان در ادامه ارائه پایان نامه خود بیان داشت: پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) به عنوان حاکم جامعه اسلامی، در مواقع مختلف میبایست بهگونهای عمل میکردند که مسلمانان را بهاخلاقمداری و پایبندی به اصول اخلاقی تشویق شوند. از جوانب زندگی پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) که حائز اهمیت است غزوات و جنگهای ایشان است. ازجمله جنگهای مهم، جنگ بدر و اُحُد بود که خداوند در سورههایی چون انفال، آلعمران و حج بهاین رویدادهای مهم تاریخی پرداخته است. تحلیل سیره پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) بهویژه سیره اخلاقی ایشان میتواند ما را به اصولی رهنمون سازد که بتوان از آن بهعنوان راهکارهای عملی در سیاست، مدیریت و حکومتداری استفاده کرد.
در ادامه استاد داور به بیان برخی اشکالات محتوایی و ویرایشی پرداخت. قرار شد طلبه به رفع این اشکالات بپردازد.
در نهایت پایان نامه خانم افخمی با رتبه عالی پذیرفته شد.