کهگیلویه وبویراحمد

کرسی آزاد اندیشی

شناسه خبر : 151418

1403/09/07

تعداد بازدید : 9

کرسی آزاد اندیشی
به گزارش پایگاه اختصاصی پژوهشی استان کهگیلویه و بویراحمد – کرسی آزاد اندیشی با موضوع : اشتغال زنان خطری برای نسل بشر مورخ 1403/9/7در مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها برگزار شد .

کرسی آزاد اندیشی                                                                                  

  موضوع : اشتغال زنان خطری برای نسل بشر                                                                   

( موافق : سرکار خانم جوکار - منتقد : سرکار خانم فرهادیان فر - استاد داور : سرکار خانم محمدی )
ابتدا سر کار خانم جوکار پیامد های منفی اشتغال زنان را مطرح نمودند
از جمله : آسیب های فردی ( ۱_تاثیر بر روح و جسم ) اشاره به تفاوت های فیزیولوژیکی مرد و زن ، تفاوت در توانایی ها و استعداد ها، تفاوت در ساختمان بدنی ، تفاوت های زیستی، تفاوت های هورمونی ، تفاوت های روانی
از جمله پیامد هایی که بر اساس استرس های شغلی می توان برای زنان مطرح نمود : اضطراب ، آشفتگی ، افسردگی، خستگی روانی ، خستگی جسمانی ، بیماری های قلبی و عروقی ، اختلال در روابط با خانواده و دوستان ، در گیر شدن با بیماری های جسمی و روانی
۲_ تاثیر بر سن ازدواج
از جمله آسیب ها می توان به بالا رفتن سن ازدواج ، بالا رفتن نرخ تجرد قطعی ، کاهش تعداد فرزندان ،ورود زنان به بازار کار برای ادامه حیات خود

۳_ تأثیر اشتغال زنان بر بارداری
بر اساس تحقیقات وضعیت روانی مادر در دوران بارداری بر رشد جنین تاثیر بسیاری دارد .
عواملی که در محیط های کاری سلامت روانی مادر را تهدید می کنند و ممکن است اثرات نامطلوبی بر جسم و روان جنین داشته باشند

و آسیب های اجتماعی
با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند
آسیب های فرهنگی و اقتصادی در پی مشاغل مربوط به زنان در جامعه وجود دارد.
منتقد بحث سرکار خانم فرهادیان
آیا هر شغلی آسیب زاست؟ زنان موفق بسیاری در همه دوران ها وجود داشته که در عرصه های مختلف اجتماعی موفق بودند.
زنان موفق و جود داشته در همه ی دوران
هم در عرصه ی اجتماعی موفق بودند هم فردی
 سرکار خانم جوکار پاسخ دادند؛ در صورتی که به جایگاه فردی زن در خانه خللی وارد نشود . در این میان سرکار خانم سخنگو  از مجتمعین شبهه دیگری مطرح نمودند؛ بیان داشتند که حضرت زهرا در بعد اجتماعی فعالیت های موفقی داشتند از جمله : تدریس تفسیر و مسائل فقه و حتی در حیطه سیاسی نیز ورود می کردند در منزل هم بانوی نمونه در خانه بودند.
 سرکار خانم جوکار داستانی در خصوص فعالیت حضرت زهرا در منزل مطرح نمودند مبنی بر اینکه جناب سلمان به منزل ایشان وارد شد و حضرت در حال اسیاب آرد بودند یکی از فرزندان ان حضرت بسیار بی قراری نمودند . جناب سلمان عرضه داشتند که یا بنت رسول الله اجازه فرمایید که به شما کمک برسانم حضرت فموند شما ارد را آسیاب کنید آرام کردن فرزند با من که خود نسبت به این امر سزاوارترم.
در پایان استاد داور سرکار خانم محمدی مباحث را جمعبندی نمودند .
 عنوان داشتند که موضوع مطرح شده آینده پژوهانه است.
دیدگاه اسلام را بیان کردند؛ که اسلام در این امر نه افراط دارد نه تفریط . باتوجه به اینکه نصف جامعه ما را زنان تشکیل می دهند ، میدان تلاش و فعالیت برای زنان باز است .برخی مشاغل برای جامعه ضرورت هستند . حفظ جایگاه بانوان، در امان ماندن از خطرات احتمالی برای زنان نیز ضرورت می باشد.
برخی مشاغل ضرورت جامعه نیستند، بلکه تنها انگیزه ی اقتصادی مد نظر هست.وشأنیت بانوان در این مشاغل خدشه دار خواهد شد.
در ادامه پیامد های مثبت مشاغل زنان و پیامد های منفی را بیان نمودند. ازجمله پیامد مثبت : می توان کسب مهارت - بالا رفتن اعتماد به نفس در بانوان - و افزایش توانمندیو آگاهی های بانوان را نام برد . پیامد های منفی : آسیب رساندن به نقش مادری . کم میلی نسبت به تربیت فرزند - ایجاد روابط ناسالم در محیط کار -خستگی روحی و جسمی باعث عدم رسیدیگ به محیط خانه -عدم مدیریت خانه و خانواده. که این پیامد های منفی موجب آسیب رساندن به خانواده و در ادامه موجب خلل اجتماعی می شود .
در پایان راهکارهایی برای جلوگیری از پیامد های منفی مطرح نمودند :از جمله مدیریت زمان و برنامه ریزی ، استفاده از فضای مجای برای کسب و کار ، به کار گیری زنان در مشاغل زنانه و امن و....پس با نگاه اینده پژوهانه به موضوع مورد بحث می توان چنین نتیجه گرفت که اگر نظم درستی در خصوص مشاغل بانوان در نظر گرفته نشود پیامد های منفی خطرات جدی برای اینده ی نسل بشری خواهند بود.