جلسه بررسی ونقد کتاب بایسته های جهاد تبیین از منظر قرآن در مدرسه علمیه الزهراء ارومیه برگزار شد دراین جلسه ابتدا خانم محترم به بیان بحث جهاد پرداختند.وبیان داشتند که در طبیعت تمام موجودات در تلاش هستند تا به کمال وسعادت برسند ودر این مسیر با تمام قوا با موانع دست یابی بهاین کمال در حال مبارزه می باشند. انسان هم به عنوالن موجود دارای شعور وئآگاهی در حال تلاش برای دست یابی به سعادت وتکامل است وموانعی هم پیش رو دارد.این موانع گاهی شخص دیگر می باشد که قصد تجاوز به حریم شخص را دارد گاهی این دشمن هوای نفس وگاهی آداب ورسوم و.. می باشد.با توجه به متفاوت بودن موانع مطئنا راه های مبارزه هم متفاوت می باشد.واز سوی دیگر قرآن که کتاب زنده ساز است وبرای کوچکترین نیاز های بشر برنامه دارد برای مقابله با این موانع هم برنامه ای دارد. بر همین اساس جهاد از منظر قرآن دارای انواع متفاوت داردمن چمله جهاد کبیر وجهاد اکبرمی باشد.
خانم محترم در ادامه فرمودند از آنجایی که نوع مبارزه در جامعه کنونی متفا وت می باشد وجنگ سخت جای خود را به جنگ نرم داده است پس بهترین نوع جهاد در این برهه جهادتبیین به منظور آگاه سازی وبصیرت افزایی می باشد.
خانم محترم در ادامه انگیزه خود از نگارش این کتاب را لبیک به ندای رهبری بر اهمیت جهاد تبیین وفرهنگی و.. بیان کردندوگفتند این جهاد دارای باسته های می باشد.
وی بیان کردند در این کتاب ابتدا به تعریف جهاد تبیین و.. پرداخته شده است ودر فصول بعدی به بیان بایسته های نظری وعملی آن پرداخته وفرمودند بایسته های عملی جهاد تبیین درقالب چهار عنوان بایسته های حمایتی، بایسته های نظارتی وبایسته های هدایتی وبایسته های امنیتی می باشد.خانم محترم فرمودند مهمترین نهادهای متولی جهاد تبیین حکومت اسلامی،حاکم اسلامی،دانشگاه،حوزه وروحانیت وآموزش وپرورش و.. می باشد.
در ادامه این جلسه خانم قنبری استاد منتقد ضمن تشکر از تلاش های محقق محترم وعوامل پژوهشی به بیان نقاط ضعف وقدرت کتاب حاضر پرداختند.خانم قنبری فرمودند بهترین عوان برای کتاب ،بایسته های جهاد فرهنگی از منظر قرآن می باشد.ایشان در ادامه فرمودند در بحث بایسته های نظری بحث بصیرت افزاتیی وولایت مداری از جمله بحث های مهم می باشد اما در این مبحث ازبیان مبحث جهاد تبیین از منظر روایات باید پرهیز شود چون بحث قرآنی می باشد.خانم قنبری فرمودند در بحث پاورقی باید روال ثابتی باشد که در این کتاب روال واحد در نظر گرفته نشده است.
خانم قنبری در انتها فرمودند بعد از تغییرات انجام شده می توان از دو فصل انتهایی این کتاب دو مقاله علمی وپژوهشی استخراج کرد که نیازمند تلاش نویسنده وبازنگری موارد مطرح شده می باشد.