استاد ارائه دهنده در بیان اهمیت این موضوع گفت: آنچه برای مردم در این انتخابات و همه ی گزینش های ملی مهم است، این است که سطح کارآمدی نظام روز به روز ارتقا پیدا کند، این اساس مسئله است. به عبارت دیگر کارآمدی نظام به دو مقوله نظر دارد، نخست اینکه مردم با حضور حداکثری در انتخابات مسئولان را انتخاب و سپس از آن ها حمایت کنند تا بتوانند در مدیریت و اداره کشور خوب ظاهر شوند. از سوی دیگر مشارکت عمومی نشانگر آن است که نظام در مقبولیت و کارآمدی خود موفق بوده، زیرا مردم با شرکت در انتخابات میزان گرایش خود یه نظام را نشان می دهند. وی گفت: پیش از انقلاب، ارزشهای دینی و انسانی مردم نادیده گرفته میشد و بلکه در بسیاری از مسائل اسرائیلیها و اعضای فرقه ضاله بهائیت نقشآفرین و تصمیمگیر اصلی بودند؛ لذا امروزه که انتخاب به دست ملت افتاده، باید بخاطر رسیدن به جامعه آرمانی انقلاب اسلامی در صحنه حاضر باشیم.
در ادامه استاد ناقد گفت: یکی از عواملی که باعث دلسرد شدن مردم از حضور در عرصه هایی همچون انتخابات می شود، عملکرد نامناسب مسئولان و نیز ناکارآمدی نهادهایی ست که بصورت انتخابی شکل یافته اند، او همچنین به بیان شبهاتی که امروزه درباره حضور و یا عدم حضور در انتخابات وجود دارد پرداخت.
در پایان، داور کرسی نتایجی همچون: عدم انجام تکلیف و واجب شرعی، کاهش مقبولیت مردمی، عدم یاری حکومت دینی، مشکلات امنیتی و کاهش استقلال و آزادی کشور، کاهش همبستگی و انسجام ملی، کاهش عزتمندی و توان خارجی کشور، کاهش اعتماد به نظام اسلامی و در معرض خطر قرار گرفتن جمهوریت نظام اسلامی را تنها بخشی از عواقب عدم حضور در انتخابات و مشارکت ملی عنوان کرد. لذا وظیفه ی تک تک ماست که علاوه بر شرکت خود، با بصیرت افزایی دیگران را نیز به حضور باشکوه در انتخابات دعوت کنیم. در پایان کرسی، به سوالات طلاب در این زمینه از سوی اساتید پاسخ داده شد