فارس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا علیها السلام گراش

نشست علمی با موضوع مادران طلایه داران هویت بخشی اخلاقی به نظام خانواده

شناسه خبر : 148074

1403/02/08

تعداد بازدید : 23

نشست علمی با موضوع مادران طلایه داران هویت بخشی اخلاقی به نظام خانواده
نشست علمی مادران، طلایه داران هویت بخشی اخلاقی به نظام خانواده در مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام گراش برگزار شد.

 

فوزیه کاظمی، استاد دانشگاه آزاد گراش و رقیه حامل استاد مدرسه علمیه خواهران الزهرا (علیهاالسلام) گراش در نشست علمی با موضوع مادران طلایه داران هویت بخشی اخلاقی به نظام خانواده با حضور عموم که در مدرسه علمیه خواهران الزهرا (علیهاالسلام) گراش برگزار شد بیان کرد: خانواده اساسی‌ترین، کوچک‌ترین و مهم‌ترین نهاد هر جامعه است فرد در خانواده متولد می‌شود و رشد پیدا می‌کند بسیاری از مسائل اجتماعی و فرهنگی را در خانواده آموزش می‌بیند و به نسل جدید منتقل می‌کند پس خانواده نقش کلیدی در جامعه دارد.

وی افزود: زنان در جامعه نقش دختر، همسر و مادر بودن را بر عهده گرفته‌اند در قرآن به هر سه نقش اشاره شده اما ارزش‌گذاری آن با هم متفاوت است در فرهنگ عرب جاهلیت دختران زنده به گور می‌شدند و اسلام آن را نکوهش کرده است.

وی افزود: همسران در بسیاری از کارها مخصوصاً مسائل تربیتی فرزندان باید با هم مشورت کنند و در بحث تربیت با هم همسو باشند. تاثیرگذارترین فرد در مسائل تربیتی مادر است تربیت دینی فرزند یا از طریق آموزش یا اینکه محبت خدا و اولیاء الهی را از طریق حضور در جلسات دینی ایجاد کند.

استاد دانشگاه آزاد گراش: باید محبت خدا را در دل فرزندان نهادینه کنیم که از سر شوق و شعف به سمت خدا قدم بردارند. در تربیت اجتماعی، فرزندان الگوهای پذیرفته شده اجتماع را یاد بگیرند یکی از وظایف مادر در این زمینه توانمندسازی فرزندان است.

حامل گفت: فرزند از همان بدو تولد در دامن تربیتی مادر قرار می‌گیرد مادر باید یک شخصیت بهنجار داشته باشد تا کودک خود را با تربیت الهی و دینی پرورش دهد این شخصیت (شخصیت وجودی مادر) از نظر اسلام از سه لایه بینش، گرایش و کنش تشکیل شده است.

حامل گفت: برای شناخت لایه بینش، پرورش اعتقادات توسط مادر اهمیت زیادی دارد از آنجایی که عقل کودک هنوز به رشد و تکامل نرسیده و توان تحلیل استدلال مطالب ندارد متوسل به تقلید و آموزش می‌شود و باید روشی که ائمه (علیهم السلام) از آن استفاده می‌کردند بعنوان یک حربه از آن استفاده کند.

وی افزود: مادر باید آشنا به مجموعه تعالیم دین باشد چون در غیر این صورت در تربیت فرزند دچار مشکل می‌شود و تربیت الهی به صورت عمقی و ریشه‌ای صورت نمی‌گیرد محوری‌ترین شناخت نسبت به خداوند است هر کس خود را بشناسد خدا را خواهد شناخت.

حامل گفت: شناخت موقعیت مادری و فرزند در اجتماع بسیار اهمیت دارد چون مادر نقش الگویی دارد و به عنوان رهبر و راهبر و تاثیرگذاری بر روی او شخصیت بهنجار خود را به فرزند منتقل و او را روانه اجتماع می‌کند و به فرزند و جامعه انسانی کمک کرده است.

وی بیان کرد: انسان‌ها شخصیت مستقل و منحصر به فردی دارند و تاثیرگذار و تاثیرپذیر هستند انتظار و توقعات مادر به اندازه مراتب ایمان فرزند است و باید شناخت واقع بینانه از او داشته و از سیر تربیتی او استفاده کند و در همین مسیر برای اصلاح رابطه خود و فرزند وارد بحث عاطفی شود.

حامل گفت: یکی از لایه‌های زیرین شخصیت توجه به گرایش (عواطف و هیجانات) است همه مادران از درون نسبت به فرزند این محبت را دارند مادری که عواطفش در طول محبت الهی باشد اهتمام بیشتری به ارضای نیاز فرزند دارد. این، عاملی در شناخت شخصیت بهنجار فرزند است.

وی بیان کرد: لایه کنش و رفتار، مرحله عملکرد مادر و عملیاتی است که بروز دارد و اگر بخواهد روی رفتار فرزند کار کند در مرحله اول باید روی لایه زیرین کار کند اگر از هر نظر الگوی شایسته باشد می‌تواند نقش هدایتی برای فرزند داشته باشد.