در ابتدای نشست استاد حوزه و دانشگاه آقای دکتر مولوی فرمودند: یکی از مولفه های مهم تمدن نوین اسلامی تربیت نسل مؤمن و کارآمد است. بدان معنا که در این تمدن باید افرادی تربیت شوند که دو شاخصه را باهم داشته باشند، یکی نیروی متدین و مؤمن و دومی کارآمد باشد. یکی از مؤثرترین افرادی که می تواند در این زمینه نقش آفرینی نماید، شخص زن مسلمان است.
در ادامه نیز اظهار داشتند: دومین مؤلفه که در جامعه و تمدین نوین اسلامی خیلی حائظ اهمیت است؛ مؤلفه معنویت شمرده می شود. زن در بعد اول، در نقش مادر و می توان با تعلیم آموزه دینی و اخلاقی، معنویت را در فرزندان خود نهادینه کند. در کنار آن در نقش همسری نیز موثر می باشد و در کنار در جامعه نیز با دامن عفیفانه خودش باعث تقویت مبانی و مباحث معنوی و اخلاقی شود.
آقای دکتر مولوی در ادامه بیان نمودند: سومین مؤلفه موثر در تمدن نوین اسلامی، پیشرفت و تولید علم است، و زن در سه جا می تواند موثر باشد در بعد اول، پیشرفت علمی خود زنان است در اسلام زنان حق آموزش و تعلیم و تعلم دارند و در جامعه می توانند نقش آفرینی نمایند. در بعد دوم کارکرد زنان در خانه و خانواده و به ویژه نقش مادران در آموزش تعلمیات مختلف فرزندان بی بدیل و موجب ترقی آنها می شود در واقع زنان در خانه نقش محوری دارد.
همچنین استاد چهارمین مؤلفه موثر در تمدن نوین اسلامی، را مولفه اقتصادی بر شمرده و فرمودند: در اسلام پیشرفت اقتصادی همه جانبه باشد و عدالت اجتماعی برقرار گردد و دوم اینکه توسعه اقتصادی می بایست در همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و... جامعه باشد. زن در مؤلفه پیشرفت اقتصادی نیز نقش بسزایی دارد. اولا زنان در کنار مردان از گذشته تا کنون در اداره اقتصادی و تولید و افزایش درآمد و بهبود خانواده نقش بسیار مهم داشته است، به گونه ای که بسیاری از مشاغل را نیز زنان ابداع نمودند مثل خیاطی، ریسندگی و... . البته باید گفت: از منظر اسلام، زنان در اجتماع با حفظ شئونات اسلامی و دوم اینکه آسیبی به وظایف و نقش مادری و همسری خود وارد نشود، می توانند در مباحث اقتصادی نقش آفرینی کنند.
در پایان نیز آقای مولوی فرمودند: یکی از مهمترین مؤلفه را نظم و امنیت دانسته و نقش زن را در این مؤلفه را نقش کلیدی دانستند. خانواده عضوی از اجتماع هستند و نقش محوری به عهده زن است و اگر زن می تواند نسل متدین و کارآمدی تربیت نموده و از تربیت نسل شرور جلوگیری می نماید، و زن بتواند در خانواده فرزند خود را مدیریت نموده از انحراف آن ها جلوگیری نماید و بدین گونه می توانند در ایجاد نظم در جامعه نقش آفرینی کنند.