به گزارش معاون پژوهش مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی الزهراء علیها السلام، جلسه دفاع پایاننامه سطح ۳ خانم حیدرزاده برگزار شد
قاسمی معاون پژوهش سطح سه الزهراء گفت، پایاننامه خانم فریده حیدرزاده از طلاب سطح ۳ با موضوع «اخلاق در جنگ از منظر قرآن آموزه های اسلامی» با راهنمایی آقای محمد حیدری زاد، با داوری آقای دکتر مرتضی اخوان قاسمی، موفق به کسب رتبه عالی گردید.
ایشان در ادامه با توجه یافته های پایان نامه افزودند: در میان ادیان الهی، بی تردید اسلام ،الهام بخش ترین دین در ترویج ارزش های اخلاقی و حمایت از حقوق بشر دوستانه به شمار می رود. مسلمانان با التزام به دستورات مأخوذه از منابع حیات بخش اسلام؛ یعنی قرآن مجید، سیره پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) در دوران زمامداری شان و نبردهایی که با مخالفان داشته اند بطور عملی با اصول اخلاقی و قواعد حقوق بشر دوستانه آشنا شده اند وخود را ملزم به رعایت آن می دانستند. همچنین، انبوه روایات در کتب روایی شیعه از ائمه معصومین(ع) و نیز احادیث و اخبار منقوله از اهل سنت در این خصوص به حدی است که با هیچیک از ادیان دیگر قابل مقایسه نمی باشد. این سیره نورانی معصومین در پایبندی به اخلاق و توجه به حقوق بشر دوستانه اسلام ناظر به تمام مراحل نبرد از قبل از آغاز به جنگ تا پس از خاتمه جنگ، و نیز شامل تمام کسان از نظامی و غیر نظامی، و نیز اوقات، اماکن، محیط زیست و هر آنچه از جنگ تأثیر می پذیرد، بوده و سند افتخار بی تردیدی در عشق اسلام و رهبران آن به شأن والای انسانیت است.
در اسلام، هدف توسعه رحمت الهی بر بندگان خدا و نرمی و مداراست. در اسلام، هدف از دفاع و جهاد و امر به معروف و نهی از منكر و اجرای حدود و احكام، اصلاح جوامع انسانی و گسترش عدالت و كرامت است. اسلام می خواهد مانع را برطرف كند تا باغ زندگانی شكوفا شود و چراغ عدالت روشن گردد و پرده های جهالت و ضلالت كنار رود و درخت ایمان و قرآن بارور گردد و حیات طیبه نمودار شود.
این سیاست و استراتژی اسلام است؛ دستورات اسلام مانند دستورات اطبای دلسوز، صاحب تشخیص و دردآشنا برای شفای بیماران و اصلاح نفوس آلوده و بیمارگونه است. لذا می بینیم در برابر تجاوز وحشیانۀ قریش، در جنگ احد، پیامبر می فرماید: خدایا! این مردم را مشمول رحمت خود قرار بده، همانا اینان نمی دانند. در حالی كه دندان آنحضرت شكسته، گونه هایش آسیب دیده، یاران باوفایش به شهادت رسیده وبدنش مثله شده است؛ باز موضوع نرمی و رفق و دعا و رحمت و عنایت مطرح است، نه قهر و غلبه و انتقام و عكس العمل شدید و انتقام و نفرین. اگر این رفتار را با جنایت كاران تاریخ مقایسه كنیم كه به كوچك ترین بهانه، صدها و هزاران نفر را به خاك وخون می كشند، آنگاه تفاوت روشن می شود.
قاسمی در ادامه تاکید کردند؛ توجه اسلام به دفاع از حقوق اساسی انسان ،مثل حق حیات وآزادی وکرامت او در مخاصمات، از ارزش ها واندیشه های توحیدی سرچشمه می گیرداما آنچه باید مورد تأکید قرار گیرد آن است که ،اصل اولی و بنیادین که حاکم و ناظر بر تمام این تجلیات ارزشی است، همانا اصل کرامت انسانی است.در دنیای امروز تعمد قدرت های جهانی به عدم رعایت اصول اخلاق در مخاصمات وزیرپا گذاشتن قواعد بین المللی وحقوق بسردوستانه ،بویژه استفاده از سلاح های کشتار جمعی وکشتار انسان های بیگناه ،نشان می دهد دنیا کنونی گرفتار بحران اخلاقی شده ، ومعارف حیات بخش اسلام می تواند نسخه شفا بخشی برای دنیای خسته از جنگ باشد.