تحقیق و پژوهش در اسلام و میان مسلمانان، از زمان پیامبر و ظهور اسلام و نزول قرآن رواج یافت، شکی نیست که دین مبین اسلام، به دینی که پذیرش آن بر اساس تحقیق و تفکر بوده در میان ادیان مشهور است و این خود گویای اهمیت علم آموزی همراه با پژوهش است.
به گزارش خبرگزاری مدرسه علمیه حضرت خدیجه (س) شهرستان بهاباد نشست علمی پژوهشی با موضوع"اهمیت آموزش وپژوهش" در محل این مدرسه با سخنرانی علی اکبر ابراهیمی بشکانی امام جمعه این شهرستان، با حضور طلاب و اساتید این مدرسه برگزار شد.
امام جمعه شهرستان درمورد اموزش خوب بیان کرد : آموزش زمانی موفق است که همراه پژوهش و پرورش باشد امروزه دنیا آموزش دیده است اما خیلی ها پرورش ندیده اند و اکثر آدم هایی که امروزه با ساخت بمب و... آدم می کشند جزء پروفسورها هستند.
وی افزود: توسعه علمی، صنعتی و فرهنگی هر کشور بدون پرداختن به امر پژوهش با موفقیت چندانی همراه نخواهد بود، در واقع پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه پایدار در هرکشور به شمار میآید؛ اگر پژوهشی نشود، دانش بشری افزایش نخواهد یافت و دچار سکون و رکود خواهد شد..
امام جمعه شهرستان گفت: بدون انجام پژوهش امور آموزشی نیز از پویایی و نشاط لازم نیز برخوردار نخواهد بود، همه آنچه به عنوان پیشرفت علوم در دورههای گوناگون تاریخ میشناسیم، حاصل تلاش افرادی بوده که در کار خود رویکردی پژوهشی داشتهاند و ذهن پرسشگرشان همواره محرکی برای فعالیتهای پژوهشی آنان بوده است..
وی گفت: پیشرفته ترین آدم های دنیا باسواد هستند پس سواد مشکل را حل نمی کند و در حقیقت بی سواد ها بی پرورش هستند.
ایشان بیان کرد: یکی از جامعه شناسان به نام بالزاک می گوید دو چیز غریزتاً بشر بیچاره می کند اول خواستن دوم توانستن چون هرکسی خواستن و توانایی اش فرق میکند اما یک چیز او را تعدیل می کند و آن هم حرکت و تلاش به سمت دانایی هاست که هرچه به سمت دانایی حرکت کنیم ارزشمنداست.
ایشان در ادامه گفت: در این بین طلبگی ، اولین قدم برای رسیدن به خدا است و ضرورت علم آموزی برای طلاب علوم دینی ضرورتی انکار ناپذیر است.لذا در روایت آمده است طلابی که از منازل خود برای امر تحصیل خارج می شوند روی بال فرشتگان راه می روند؛ این افتخار نصیب هرکسی نمی شود از این رو طلاب باید قدر لحظات زندگی خود را بدانند ,در نماز دیده ایم که می گویند اگر این نماز را بخوانیدپانصد برابر ثواب دارد.حالا به صورت ساده یعنی چی؟؟در سوره توبه می گوید:یا محمد اگرهفتاد بار برای کفار دعا کنی خدا آنها را می بخشد.
وی در توضیح این مطلب افزود: برای بیان مقادیر دو عدد داریم یک عدد میزان و ترازو و یکی عدد کثرت که این گونه روایات نشان دهنده کثرت کسب فضیلت وی است.
امام جمعه شهرستان گفت: علم آموزی و پژوهش مبنای توسعه است و تضمینی برای استمرار توسعه به شمار میآید؛همچنین، به کار بستن نتایج پژوهشهای انجام شده در هر زمینه به بهبود راهکارها و روشهای معمول در زمینههای مورد نظر منجر میشود. اگر چه فکر کنیم مرزهای علم و دانش را درنوردیم اما باید از مرزهای دانش جهانی نیز جلوتر برویم؛ باید حرکت کنیم و این کار را انشاءالله خواهیم کرد و جمهوری اسلامی خواهد کرد، [البتّه] برخلاف غرب؛ سنّت غربیها امساک است یعنی آنچه را که دارند، آنچه را که بهترین یافتههای علمی آنها است، این را به کسی غیر از خودشان نمیدهند. بله، آنچه را که از استفادهی از آنها مدّتها گذشته است، آن را به دیگران منتقل میکنند امّا پیشرفتهای برجستهی علمیِ خودشان را منتقل نمیکنند
وی افزود: ما برخلاف سنّت آنها، گفتیم هرچه را که ما به دست آوردیم، آماده هستیم به برادران مسلمان خودمان در کشورهای اسلامی منتقل کنیم؛ در همهی زمینهها.
ایشان در پایان سخنان خود از طلاب خواست تا از اساتید خود جهت آشنایی با سایت های معتبر و کتابخانه های مجازی و... راهنمایی بخواهند و در این مهم کوتاهی ننمایند.
وی سخنان خود را با معرفی کتاب آفات طلاب و آداب طلاب و نیز کتاب زی طلبگی،منشور طلبگی، سلوک طلبگی و توضیح مختصر درباره هر کتاب به پایان رساند.