مازندران-نشست علمی پژوهشی- زینب کبری(س) تنکابن

شناسه خبر : 143941

1403/02/30

تعداد بازدید : 10

نشست علمی پژوهشی با عنوان بررسی شبهات عدل الهی با حضور سرکار خانم صیدانلو در جمع طلاب برگزار گردید.

نشست علمی پژوهشی با عنوان بررسی شبهات عدل الهی با حضور سرکار خانم صیدانلو در جمع طلاب برگزار گردید.

سرکار خانم صیدانلو بیان داشتند: عدل الهی از اصول مهم اعتقادی کلامی است که دارای آثار تربیتی است. از این روی در این جلسه به بررسی چند شبهه پیرامون این مسئله با همیاری طلاب پرداخته خواهد شد.

یکی از شبهات مطرح تفاوت شهادت زنان و مردان است که در پاسخ می توان به فیزیولوژی و طبیعت زنان  اشاره کرد.

شبهه دیگر اینکه باهوش بودن و کم هوش  بودن افراد چگونه با عدل الهی سازگار است؟ به علت مصلحت های نهفته ای که در عالم وجود دارد و در بسیاری از موارد راز اسرار الهی بر بندگان پوشیده است. همچنین نواقص و تفاوت ها اغلب معلول عوامل طبیعی و تغذیه است.

در بحث ناسازگاری خلود با عدل الهی باید گفت: خلود در جهنم با رحمت عقلانی خدا سازگار است. جهنم مصداق نعمت های خداست که افراد به خاطر آن گناه نمی کنند.

در پاسخ به این سوال که چرا فرزندان تاوان گناه پدر و مادر را می دهند یا معلول اند؟ می توان اینگونه پاسخ داد که هیچ کس بار گناه دیگری را بر دوش نمی کشد. با تکیه بر این اصل که هر عملی، عکس العملی دارد و نظام سبب و مسببی است. این موارد می تواند نتیجه طبیعی عمل پدر و مادر و معلول علت های دیگر باشد. ضمن اینکه تفاوت ها به جهان معنا می بخشند.

در خصوص شفاعت به این نکته اشاره می شود که کور و بینا و کسی که عمل صالح انجام می دهد با گناهکار یکسان نیست. اگر توبه باشد باعث می شود انسان برگردد و تلاش کند رابطه معنوی با شفیعان برقرار کند.