همدان-نهاوند-معصومیه

برگزاری نشست علمی پژوهشی" وحدت حوزه و دانشگاه

شناسه خبر : 141635

1402/11/17

تعداد بازدید : 7

برگزاری نشست علمی پژوهشی
برگزاری نشست علمی پژوهشی" وحدت حوزه و دانشگاه
به گزارش رابط خبری مدرسه علمیه معصومیه، معاون پژوهش این مدرسه به مناسبت هفته پژوهش از برگزاری نشست علمی پژوهشی" وحدت حوزه و دانشگاه"، در روز شنبه 27/9/1400خبر داد.
این نشست علمی، پژوهشی با همکاری دانشگاه ها هم چنین، حوزه های علمیه خواهران، برادران و سازمان تبلیغات شهرستان نهاوند در سالن اجتماعات اداره ارشاد اسلامی برگزار گردید.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مهدی گرجیان عضو هیئت علمی و استاد تمام گروه فلسفه و کلام دانشگاه باقرالعلوم(علیه السلام)در نشست وحدت حوزه ودانشگاه که با حضور طلاب دانشجویان اساتید حوزه و دانشگاه و جمعی از فرهنگیان شهرستان درسالن اداره فرهنگ وارشاداسلامی شهرستان نهاوند برگزارشد، ضمن تسلیت ایّام فاطمیه و گرامیداشت یادو خاطره شهید دکترمفتح، آزمون های حوزه و دانشگاه را به عنوان دو بال حرکت انقلاب اسلامی یاد کرد.
ایشان تصریح کرد وحدت حوزه و دانشگاه در گرو آن است که ابتدا ماهیت علم را بشناسیم وبدانیم که؛غایت علم جزدرعلوم حقیقی پیدا نخواهد شد. روزگاری حوزه و دانشگاه در یک مسیر تعالی علم بودند،امروز از هم مقداری فاصله دارنددشمن تفرقه افکن ابتدادرواژگان تصرف کرد و الفاظ رامیان تهی نشان داد و بعد مفاهیم بلندی مثل قیامت،روح وحی و...به شکلی در آمد که بانگاه تحقیرآمیز بکار برده می شد.
حجت الاسلام گرجیان افزود تمام تلاش امثال دکتر مفتح بر این بود که علم باید برای معلوم باشد نه این که مانند قبل از انقلاب علم برای علم باشد بدانیم نظام علم یا نظام تکوینی است یا نظام تدوین. عده ای تدارکات چی برای آموزه‌های غربی بوده ایم البته نه اینکه آموزه ای غربی همه بدباشد.اماببینیدکجا قدم می گذارید چه آموزه ای رایاد می گیرید؟
امام خمینی(رحمة الله علیه)فرمودند: گاهی دشمن با۵۰ خواسته می خواهد مرادستاویز خود قرار دهد.
حجت الاسلام گرجیان تصریح کرد:برپایه بنیان‌های الهادی نمی توان از وحدت حوزه و دانشگاه سخن گفت.چرا که؛
   نه هرآنکو ورقی خواندمعانی دانست
اصحاب علوم بدانند تا زمانی که چتر حمایتی مسلم ودرستی نداشته باشند و به سرانجام مقصود نمی رسند.
استاد تمامِ فلسفه و کلام بیان داشت: باید علوم انسانی را آسیب شناسی کنیم خوب علوم انسانی ضعیف است کشف بی نظمی ها در بشریت و عدم نگاه فلسفی به جهان باعث شده که حتی نگاه در فیزیک و متافیزیک نباشد،از طرفی کمبود های معرفتی ورفتاری زیر ساخت های وحدت حوزه و دانشگاه که باید دوباره جان بگیرد علوم انسانی در حالت فرق است یادآوری کنیم که علوم میراث الهی است نه صرف میراث بشری قرآن همان قرن مقدس است که انسان مقدس است برگی از درخت همان مقدار مقدس است که آب مقدس می باشد.علوم را باید با حکمت فهمید با برنامه باشیم. برنامه ای ۲۰ ساله و بلندمدت که دشمن توان نفس کشیدن نداشته باشد.تلاش حوزه و دانشگاه مضاعف باشد. نگذاریم فرهنگ را فقیر و دین را به سایه ببرند.
در ادامه نشست، ضمن مصاحبه تلویزیونی با یکی از اساتید مدرسه(سرکارخانم دکترافراسیابی)، بیانیّه ای در راستای تداوم وهمکاری دو نهاد زیر نظر ستاد وحدت حوزه و دانشگاه توسط یکی از اساتید(جناب آقای دکتر شیراوند ) قرائت شد و مداح انقلابی جناب آقای شهبازی به ذکرمصیبت حضرت فاطمه زهرا(علیهاسلام )پرداخت.