به همت سرپرست و معاون پژوهشی محترم حوزه علمیه زینبیه شهرستان آبیک، کارگاه مقالهنویسی ماشینی جناب آقای رحمانی با حضور 17 نفر از طلابی سطح دو و سطح سه در تاریخ 12/11/1402 به مدت 8 ساعت در طول سه جلسه به صورت حضوری در مدرسه زینبیه شهرستان آبیک برگزار گردید.
استاد محترم در ابتدا مراحل تحقیق را به این ترتیب شرح دادند: الف) انتخاب موضوع، ب) مطالعه و فیش برداری، ج) چارچوببندی.
بحث نخست مطرح شده در کارگاه، انتخاب موضوع بود. برای انتخاب موضوع رعایت نکات از جمله: 1. مورد علاقه بودن، 2. توجه به نیاز مخاطب، 3. جزئی بودن 4. ساده بودن، 5. قابل فهم و قابل پذیردازش بودن، 6. دارای اولویت بودن و... ضروری میباشد.
جناب آقای رحمانی در ادامه به بیان مرحله دوم تحقیق، یعنی فیشنویسی و جمعآوری اطلاعات پرداختند. در این مرحله شامل: الف) مطالعه آزاد (لزوما ربطه به عنوان ندارد) ب) مطالعه هدفمند (حول محور موضوع) است.
بحث بعدی در رابطه با تحقیق و یا مقاله نویسی، چارچوببندی است که باید طبق: چیستی، چرایی، چگونگی، انجام گیرد. برای چیستی، باید به کتب لغتنامهها و اصلاحنامهها مراجعه گردد. انواع، اقسام، زمینهها و عوامل نیز باید در این بخش ذکر گردد.
در ادامه کارگاه استاد محترم به معرفی سامانههای پژوهشی مختلف پرداختند. الف) حوزه نت، ب) نورمگز، ج) نورلایب، د) نوریاب، ؤ) قاموس نور، ز) جامه الاحادیث و جامع التفاسیر، معرفی شد و همچنین نحوه سرج مطلب و امکانات این سامانهها نیز توضیح داده شد.
در پایان تکالیفی مانند: انتخاب عنوان، نوشتن چند فیش و نیز مشخص کردن چارچوب برای عنوان، از طلاب خواسته شد که در آخر جلسه سوم، طلاب به ارائه تکالیف خود زیر نظر استاد پرداختند.
در پایان گروه پشتیبانی مقالات با هدایت استاد در ایتا تشکیل و تمامی طلاب شرکت کننده در کارگاه به در این گروه عضو شدند.