برگزاری هفتمین جشنواره برترین¬های حوزوی در سه عرصه آموزشی، فرهنگی ـ تربیتی و پژوهشی

شناسه خبر : 13101

1393/02/30

تعداد بازدید : 495

برگزاری هفتمین جشنواره برترین¬های حوزوی در سه عرصه آموزشی، فرهنگی ـ تربیتی و پژوهشی
با عنایت پروردگار متعال و ظل توجهات حضرت بقیه الله الاعظم هفتمین جشنواره برترین¬های حوزوی در سه عرصه آموزشی، فرهنگی ـ تربیتی و پژوهشی 27 اردیبهشت 93 در مجتمع فرهنگی- آموزشی حضرت نرجس خاتون سلام الله علیها واقع در جمکران برگزار گردید.
در ابتدای مراسم حجت الاسلام والمسلمین محمدی قاری محترم باتلاوتی از قرآن کریم بر نورانیت مجلس افزودند.
با پخش کلیپ (شامل سرود جمهوری اسلامی،سخنان حضرت آقا وتصاویری از حضرت آیت الله شرعی دامت برکاته)جشنواره آغاز گردید و سپس گزارش دبیر جشنواره سرکار خانم الهی پور از روند اجرای جشنواره عرصه ها و تعداد شرکت کنندگان ارائه گردید. در ادامه حجت الاسلام والمسلمین قرائتی به ایراد سخنرانی پرداختند که مورد استقبال جمع حاضر قرار گرفت. ایشانبا تأکید بر اهمیت علم‌آموزی و تجربه افزودند: اصطلاحات و بازی با الفاظ، علم نیست بلکه باید علم را از اصطلاح جدا کرد تا فایده داشته باشد.
از آنجا که حوزه‌های علمیه دریایی از معارف هستند،  نیاز است به حوزه‌ها تکیه کرد تا بتوان به معارف الهی و دینی دست یافت.
 به دلیل طولانی شدن این سخنرانی و عجله ایشان مرحله اول اهدای جوایز بدون حضور حاج آقای قرائتی و با حضور آیت الله مقتدایی رئیس شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران برگزار گردید که از 15 نفر خواهرانی که رتبه اول را کسب نموده بودند تقدیر به عمل آمد.سپس آیت الله مقتدایی به خاطر ضیق وقت نکات کوتاه ولی مهمی را بیان داشتند: اقدامات بسیار خوب و باارزشی توسط حوزه‌های علمیه خواهران و طلاب زن صورت می‌گیرد و تعداد شرکت طلاب خواهر در جشنواره‌های حوزوی بسیار بالا و موجب افتخار است؛ توصیه من این است راهی که اتخاذ کرده‌اید را همچنان ادامه دهید. طلاب خواهر باید قدر موقعیت کنونی را بدانند، وظیفه امروز شما ارشاد و هدایت جامعه به ویژه بانوان جامعه است و شما باید در همه ابعاد زندگی دینی ‏الگوی دیگران باشید و تبلیغ عملی انجام دهید زیرا این نوع تبلیغ تاثیر به مراتب بیشتری از تبلیغ ‏زبانی دارد.‏ دعوت به حجاب، نماز اول وقت، همسرداری مطلوب و مواردی از این دست باید ‏به طور عملی صورت بگیرد و در این صورت بالاترین سعادت و ثواب را خواهید داشت.‏
در ادامه پذیرایی و استراحت کوتاهی انجام گرفت.
درمرحله دوم جوایز رتبه های دوم، سوم و شایسته تقدیر با حضور معاونین محترم آموزش، پژوهش و فرهنگی- تربیتی اهدا گردید.
در پایان جشنواره حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای جمشیدیمدیر محترم مرکز به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان با اشاره به وجود بیش از 400 واحد آموزشی حوزوی خواهران و ده‌ها هزار طلبه خواهر در حال تحصیل و فارغ التحصیل اظهار داشت: چندین هزار وبلاگ‌نویس و پژوهشگر و چندده‌هزار فارغ‌التحصیل و شاغل به تحصیل، حوزه‌های علمیه خواهران را به سپاهی در خدمت اسلام و تشیع بدل کرده است.
وی با بیان اینکه جایگاه آیت‌الله شرعی مغفول مانده است، اظهار داشت: کاری که آیت‌الله شرعی در طول 50 سال از عمر خود در جامعه الزهرا(س) و حوزه‌های علمیه خواهران انجام دادند، امروز به شجره طیبه‌ای تبدیل شده است که مصداق آیه مبارکه شجره طیبه است. ایشان بزرگ‌ترین مسائل این مجموعه‌های حوزوی را حل می‌کرد، اما به دنبال مطرح کردن خود نبود.
تلاش‌های این عالم خستگی ناپذیر امروز به تاسیس ده‌ها جامعه الزهرا(س) در اندازه‌های کوچک‌تر در داخل و خارج از کشور منجر شده است که با الگوبرداری از این مجموعه از نظر نظام آموزشی، پژوهشی و مدیریتی نه تنها از سایر مجموعه‌ها عقب نیستند بلکه بر همگان پیشی گرفته‌اند.
حجت‌الاسلام و المسلمین حاج آقای جمشیدی آثار پژوهشی بانوان طلبه و حوزه‌های علمیه خواهران را شاهدی بر این مدعا دانست و اظهار داشت: ما پیرو انبیا هستیم و چنان که انبیا در کار خود با کسی رقابت نمی‌کردند، ما نیز با کسی رقابت نمی‌کنیم، اما از این که واجد شاخص‌های علمی، آموزشی و پژوهشی هستیم کوتاه نمی‌آییم.
وی با اشاره به ارتقای شاخص‌های علمی در حوزه‌های علمیه خواهران تصریح کرد: در برگزاری جشنواره‌هایی مانند جشنواره برترین‌ها باید هر سال سطح داوری جشنواره را بالا ببریم و تلاش کنیم تا کمیت برگزیده‌ها نیز بیشتر شود.
ایشان این جشنواره را زمینه‌ای برای ظرفیت‌شناسی طلاب برتر دانست و افزود: این طلاب ضمن رشد و عدم توقف، به حرکت بر اساس نیازهای امروز و دفاع از اسلام و تشیع بپردازند.
مرحله سوم اهدای جوایز شامل طلابی گردیدکه در جشنواره های گذشته نیز جزء برترین­ها بودند که توسط مدیر محترم مرکز صورت پذیرفت.
با اعلام وقت ظهر شرعی، مراسم نماز جماعت در نماز خانه برگزار گردید و پس از آن میهمانان به سالن غذاخوری هدایت و از آنها پذیرایی به عمل آمد.
 در عصر روز جشنواره دو نشست به شرح ذیل انجام گرفت:
1-      نشست پژوهشی با حضور برترین های پژوهش و مسئولین پژوهش مرکز
2-     نشست دبیر جشنواره با مدیران مدارس که برترین داشتند.
لازم به ذکر است این جشنواره با حضور حدود300 نفر از مسئولین حوزوی، معاونان و مدیران مرکز و  جمعی از مدیران استانی و مدارس علمیه سراسر کشور، اساتید و طلاب برگزار گردید و از 63 نفر از نخبگان حوزوی از 21 استان در این سه عرصه تجلیل به عمل آمد.
در مجموع از 21 استان برتر و 42 مدرسه دارای برتر بودند و نیز 9 نفر از برترین ها در سالهای گذشته نیز رتبه کسب نموده بودند. و از 63 برتر تعداد 17 نفر به عنوان نفرات اول در مرحله اول جوایز خود را دریافت نمودند.
تعداد و رشته های مورد تقدیر به شرح ذیل می باشد:
در عرصه آموزش27 نفربرتر شامل:  المپیادهای علمی(15 نفر رتبه های اول ، دوم، سوم و شایسته تقدیر ) آزمون ورودی سطح 3 نفرات اول تا سوم و شایسته تقدیر(4 نفر) پذیرش دوره عمومی با مدرک دیپلم نفرات اول و دوم و سوم و 2 شایسته تقدیر(5نفر) ، پذیرش دوره عمومی سیکل نفرات اول تا سوم (3نفر) ،
در عرصه پژوهش17 نفر شامل: مقاله اساتید  4نفر ـ کتاب  پایانی 1 نفرـ پایان نامه 1 نفرـ  تحقیق پایانی 1 نفرـ مقاله طلاب 1 نفرـ مسابقه پژوهشی رشد  9 نفر،
در عرصه فرهنگی تربیتی  19 نفر شامل مسابقه کتابخانی شهید مطهری  رتبه اول 12 نفر ،  مبلغ برتر 1 نفر، سردبیر برتر 1 نفر، مربی برتر1 نفر، دانش آموخته ای برتر 1 نفر ، مشاوره برتر 3 نفر،