نشست علمی پژوهشی "عرفان عاشورایی" با حضور استاد شیروانی در تاریخ 29/6/1401 در مؤسسه آموزش عالی ام الائمه (س) برگزار گردید.
استاد در ابتدا به این نکته اشاره داشتند که حوزه در مورد اندیشه های تبلیغی و توصیفی و ترویجی گام برمی دارد این اندیشه برای کسانی که نگاه درون متنی و دینی دارند، مناسب است ولی برای اشخاصی که نگاه فرا دینی دارند، این اندیشه ها کاربرد زیادی ندارد زیرا، آن ها نیازمند نگاه تحلیلی و تطبیقی هستند. اگر حوزه از نگاه فرا دینی فاصله بگیرد نه تنها جذب حداقلی ندارد بلکه حفظ حداقلی هم از بین می رود.
ایشان تصریح نمودند: برای پرورش تفکر نقاد یا خلاق در طلاب باید پیش از از این که جواب ارائه بدهیم، برایشان سؤال ایجاد کنیم، یعنی استاد در آخر کلاس برای طلاب از آن بحث چند سوال پژوهشی طرح کند.
استاد شیروانی در ادامه بیان نمودند: حوزه های ما، در مورد وجه علمی طلبه مسئول است که باید به گونهای عمل کند تا تفکر نقاد و خلاق و تطبیقی در آنها پرورش، یابد در این صورت این نوع تفکر در طلبه ایجاد می شود که جلسات دارای نگاه توصیفی نباشد بلکه نگاه تحلیلی و جمعی و فرا دینی داشته باشد یعنی ذهن طلبه را به کوشش وادارد تا به یک مسأله از طریق تحلیل وجستجو به جواب برسد.
ایشان در پایان کتاب پانزده گفتار آقای مینویی را معرفی نمودند و همچنین سؤالات پژوهشی را بیان نمودند: آیا حسین بن علی (ع) منهای تفکر الهیاتی عاشورا را رقم می زد؟ و آیا سعادت منهای فرایند رشد، معنا دارد یا نه؟