سرکار خانم خادمان گفت: شناخت مذاهب اسلامی شیعه و اهل سنت برای طلاب ضروری است. باید توجه داشت، این شناخت که وحدت جامعه اسلامی را محقق خواهد ساخت، هنگامی حاصل می شود که طلبه با پژوهش و تحقیق بتواند، نقاط مشترک و افتراق مذاهب اسلامی را شناسایی نموده و در راستای تقریب بین المذاهب اسلام، گام های مؤثری بردارد. از سویی شناخت مبانی اعتقادی و چگونگی پیدایش مذاهب انحرافی منتسب به اسلام، موجب می شود که طلاب سلاح مناسب، جهت رویارویی و خنثی سازی ترفندهای تبلیغی آنان را فراهم آورند.
مدیر محترم مدرسه علمیه اظهار داشت، این اردوی پژوهشی با انجام فعالیت های، بازدید از کتابخانه تخصصی مرکز، آشنایی با فرایند آموزشی و پژوهشی مرکز، شناخت مذاهب اسلامی ایران، نشست «مسئله شناسی آیین یارسان»، همراه بود.
سرکار خانم خادمان، در بیان مشروح فعالیت های بازدید از مرکز تخصصی اذعان داشت: مدير، کادر و طلاب مدرسه ابتدا از کتابخانه تخصصی مرکز بازدید نمودند. سپس مدیر محترم مرکز تخصصی، حجت الاسلام و المسلمین افضل آبادی، مذاهب اسلامی شیعی و اهل سنت موجود در ایران را مطابق، مختصات جغرافیایی ترسیم نمود و ضرورت شناخت هریک از آنها را با توجه به اقتضای منطقه جهت مقابله احسن با آنان، تبیین کرد.
مدیر محترم مدرسه علمیه در ادامه افزود: برنامه بعدی بازدید، آشنایی با فرآیند آموزشی و پژوهشی مرکز تخصصی بود. در این راستا حجتالاسلام والمسلمین حدادزاده معاون آموزش مرکز تخصصی، نظام تربیتی این مرکز را، آموزش پژوهش محور معرفی کرد و سطوح و فرایند چگونگی این نظام تربیتی را برای سطوح 3 و 4 تشریح نمود. در پایان برنامه ها، نشست «مسئله شناسی آیین یارسان» با حضور استاد ارجمند جناب آقای دکتر فاتحی برگزار گردید. استاد ابتدا نحوه پیدایش و مبانی اعتقادی اهل حق را تبیین نمود. سپس چگونگی پیدایش مکتب نورعلی الهی در هشتگرد را بیان کرد. استاد در ادامه نحوه فعالیت مکتبی ها و اهل حق های هشتگرد را ترسیم نمود. ایشان در پایان مسائل پژوهشی را، با محوریت نقد و مقابله با اهل حق های چکیده و چسبیده هشتگرد، بیان داشت.
مدیر مدرسه علمیه در انتها افزود: بازدید از مرکز تخصصی مطالعات تطبیقی مذاهب اسلامی سبب شد تا طلاب، انگیزه و نشاط علمی جهت شناخت مذاهب منطقه و شیوه رویارویی با آنان را بدست آورده و با دستاوردهای پژوهشی مرکز تخصصی در قالب نشریات تخصصی آشنا شوند. مطابق پیشنهاد ارائه شده، تعامل سازنده مدرسه علمیه با مرکز تخصصی مطالعات تطبیقی مذاهب اسلامی ادامه دار خواهد بود ، و در پایان از جانب مرکز تخصصی، بسته های پژوهشی به بازدید کنندگان، اهداء گردید.