معاون پژوهش مرکز تخصصی زینب کبری (سلاماللهعلیها) تنکابن از برگزاری جلسه دفاعیه پایاننامه سطح سه با موضوع " مقایسه تطبیقی نوع رابطه انسان با اعضای بدن خویش از دیدگاه فقه امامیه و حقوق موضوعه غرب " خبر داد. این جلسه دفاعیه با راهنمایی حجتالاسلام و المسلمین غفار شاهدی و داوری حجتالاسلام و المسلمین محمد هادی فاضل از طریق سامانه مدرس برگزار شد.
طلبه سطح 3 سرکار خانم شمسی در مورد پایان نامه خود اینگونه توضیح داد: آدمی میان نفس و روح و اعضای جسم خویش نوعی تعلق احساس میکند و از آنجا که اعضای بدن آدمی قائم به ذات خود اوست بی شک هرانسانی قابلیت انتفاع ازاعضای خویش را برای خود قائل بوده که این امر به مثابه حقی طبیعی و شناخته شده است، زیرا انسان نمی تواند بدون استفاده از اعضای بدن خود امور زندگی خویش را مدیریت و راهبری کند پس چیزی که بیش از پیش مد نظر قرار می گیرد آن است که رابطه بین انسان واعضای بدن او موجود است. تعیین نوع این رابطه حدود تصرفات وی را مشخص میکند.
در این خصوص نظرات مختلفی از سوی فقهای امامیه و حقوقدانان غربی ارائه شده است که عبارتنداز: رابطه مالکیت، رابطه سلطه و رابطه امانت.
وی در ادامه بیان کرد: آنچه که قابل پذیرش فقه امامیه می باشد این است که بین انسان با اعضای بدنش رابطه مالکیت ذاتی وجود دارد و مانعی برای چنین حکومتی دیده نمی شود. این مالکیت که همان سلطنت انسان بر بدن و حق تصرف در آن است را برای انسان ایجاد می کند و شخص می تواند به موجب آن در حدود قوانین تصرف در بدن و اعضایش را به خود اختصاص دهد و از تمام منافع آن استفاده کنند.
این پایان نامه موفق به کسب نمره خیلی خوب شد.