کرمان برگزاری نشست پژوهشی توسط مدرسه حضرت فاطمه (س) رفسنجان

شناسه خبر : 123263

1401/03/08

تعداد بازدید : 70

کرمان برگزاری نشست پژوهشی توسط مدرسه حضرت فاطمه (س) رفسنجان
نشست پژوهشی با عنوان« چگونگی جهاد تبیین در ترغیب خانواده ها به فرزندآوری» به مناسبت هفته جمعیت توسط مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان با حضور استاد محترم صدیقه عسکری و همکاری مدراس علمیه فاطمیه کهنوج، حضرت رقیه سلام الله علیها برازجان، معصومیه بوشهر و نرجسیه رودان به صورت مجازی برگزار شد.

نشست پژوهشی  با عنوان« چگونگی جهاد تبیین در ترغیب خانواده ها به فرزندآوری» به مناسبت هفته جمعیت توسط مدرسه  علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان با حضور استاد محترم صدیقه عسکری و همکاری مدراس علمیه فاطمیه کهنوج، حضرت رقیه سلام الله علیها برازجان، معصومیه بوشهر و نرجسیه رودان به صورت مجازی برگزار شد.

 در ابتدا استاد محترم به توضیح معنای لغوی کلمه جهاد (تلاش و کوشش ) و  تبیین(روشنگری و بیان حقیقت و واقعیت و زدودن غبار کج فهمی از مسائل دینی) پرداخت.

استاد در ادامه به بیان مراد رهبر معظم انقلاب از جهاد تبیین پرداخته و گفت: منظور تبیین اثربخش است که باید با برنامه و اطلاعات وارد شویم. به علت حملات و تخریب های زیاد دشمن علیه جمهوری اسلامی، این تکلیف به عهده همه مسئولین و آحاد مردم است.

سرکار خانم عسکری در ادامه توضیح داد: مسئله جمعیت، مسئله ای مهم است و طبق فرموده رهبر معظم انقلاب، اگر امروز به فکر نباشیم، فردا دیر می شود. ما به عنوان طلبه باید وارد این عرصه شویم و تبلیغ کنیم. رهبر معظم انقلاب می فرماید: تلاش برای افزایش نسل و نیروی جوان جامعه و حمایت از خانواده ها، یکی از ضروری ترین فرائض مسئولان و آحاد مردم است.

این فریضه در مورد مراکز اثرگذار و فرهنگی مسئولیت  بیشتری ایجاد  می کند و  هر کس در حد وسعش باید در این زمینه تلاش کند. طلاب و حوزه های علمیه جزء افراد و مراکز اثرگذار محسوب شده و باید بیشترین تلاش را در این زمینه داشته باشند. افزایش جمعیت، یک سیاست است که برخی افراد با تحلیل های غلط جلوی آن را می گیرند.

ایشان ادامه داد: اکنون قانون جوانی جمعیت ابلاغ شده و دستگاه های مختلف شروع به فعالیت کرده اند؛ لیکن فرهنگ سازی حرف اول را می زند. هر چند مشکلات اقتصادی وجود دارد، ولی خانواده هایی با سطح اقتصادی بالا هم اقدام به فرزندآوری نمی کنند.

استاد تاکید کرد: باید ارزش مادری و فرزندآوری تبیین شود و  نقش طلاب در این زمینه خیلی بارز است .اگر امروز فکری نکنیم، برخی مراکز مانند سازمان های بیمه ورشکست شده و کشور در چاله جمعیتی قرار گرفته و پیر می شود. در آن صورت باید نیروی  جوان خارجی وارد کنیم، درنتیجه هویت ملی ما دچار خدشه می شود. همچنین باید نمونه زنان جهادگر در طول تاریخ برای زنان گفته شود.

ایشان ادامه داد: برای ورود به این عرصه باید مجهز شویم. بررسی بیانات مقام معظم رهبری و نیز کتاب «ایران، جوان بمان» در این زمینه کمک زیادی می کند. باید توجه داشت که علل مختلف برای عدم فرزندآوری چیست؟ در نتیجه از همان طریق وارد شد. مشکلات و آسیب های جامعه پیر گفته شود، مثلا  بحث قناعت و توکل گفته شود و روی آنها کار شود. خانواده ها سعی کنند فرزندان خود را درست تربیت کنند تا در سن کم نیز توانایی ازدواج داشته باشند. همچنین اطلاعات پزشکی خود را در این زمینه بالا ببرند.

سرکار خانم عسکری پس از ارائه مطالب به پاسخگویی به سوالات و شبهات طلاب در زمینه جمعیت پرداخت.

اخبار مرتبط