آقای محمد نریمانی در نشست معاونان پژوهش واحدهای حوزوی خواهران اردبیل در محل سالن جلسات مدیریت حوزه علمیه خواهران استان، اظهار داشت: هدف در نشست معاونان پژوهش واحدهای حوزوی خواهران اردبیل در محل سالن جلسات مدیریت حوزه علمیه خواهران استان، اظهار داشت: هدف اصلی از گرامیداشت هفته پژوهش، ایجاد انگیزه پژوهشی در بین طلاب، دانشجویان و پژوهشگران است با توجه به اینکه پژوهش فرایندی زمانبر است بنابراین برای تحقق این امر ابتدا باید برنامهریزی لازم صورت بگیرد تا بتوان به هدف اصلی دست یافت.
وی گفت: عوامل بسیاری برای انگیزهدهی در پژوهش وجود دارد که از جمله آنها میتوان به تأمین ابزارهای تحقیق و در دسترس قراردادن آن برای پژوهشگران، تعامل بین دانشگاه با حوزه علمیه و موسسات آموزشی، برگزاری همایش و جشنوارههای علمی، برگزاری دورههای توانمندسازی در عرصه پژوهش، دسترسی به پایگاههای علمی، عضویت در کتابخانههای مجازی، دسترسی به پایگاههای مجلات، انجام کار پژوهش گروهی و ایجاد مشوقهای بیرونی جهت تجلیل از پژوهش و پژوهشگران برتر و غیره اشاره کرد.
رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی داشتن مهارتهای تخصصی را نیز در افزایش انگیزهدهی پژوهشی تاثیرگذار دانست و بیان داشت: علاوه بر مهارتهای عمومی، مهارتهای تخصصی از قبیل علاقه فرد در موضوع مورد تحقیق، مهارت و توانمندی در پژوهش، آشنایی با مراحل چاپ و نشر، آشنایی و مسلّطبودن به زبان انگلیسی و غیره در ایجاد انگیزه و ارتقاء پژوهشگران نقش بسزایی دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی افزود: پژوهش زمانی ارزشمند میشود که پاسخگوی نیازهای جامعه بوده و بتواند مشکلات جامعه را به نحو شایسته حل کند. ازاینرو تحقیقهای صورتگرفته در یک زمینه و رشتهای خاص، بایستی تبدیل به کتاب شود تا آحاد جامعه از نتایج آن بهرهمند شوند.
آقای نریمانی تصریح کرد: یک کار پژوهشی جدید که توأم با نیاز جامعه و نوآوری باشد از هر عوامل دیگری برای حل مشکلات جامعه تأثیرگذار است.