مقدمه
رشد و بالندگی فرهنگ و تمدن بشری بر پایه ی آموزش و پژوهش ژرف و فراگیر استوار می باشد.در ایران اسلامی که فرهنگ وتمدن آن، با ارزش ها و باورهای دینی عجین شده است، هر گونه رشد و توسعه و تحولی در گرو تعمیق معرفت دینی است. دین پژوهی در عصر جدید از جمله اقدامات اساسی در توسعه و سازندگی می باشد.
و به یقین پژوهش های دینی در این عرصه از اهمیت بسزایی برخوردار است.
گستردگی دامنه و گوناگونی جلوه های دانش و فرهنگ از یک سو و عنایت دین مبین اسلام به تتبع و تحقیق در معارف اسلامی برای شناخت مسائل و مشکلات و پیشنهاد راه حل برای آن ها در جهت اشاعه ی ارزش های اصیل و تقویت فرهنگ صحیح از سوی دیگر، عرصه ای وسیع برای انجام مطالعات و عرضه ی دستاوردهای آن ها مهیا نموده است و آنان که استعداد خویش را در این زمینه مبذول می دارند شایسته ی اکرام بسیارند.
معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در راستای ترویج فرهنگ پژوهش و تشویق و طلاب و اساتید پژوهشگر اقدامات مختلفی انجام داده است که یکی از آن ها برگزاری جشنوارههای پژوهشی هم چون علامه حلی - که به صورت مشترک با حوزههای برادران برگزار میشود - بانوی کرامت و رشد میباشد.
هم اینک که در آستانه ی برگزاری ششمین دوره ی جشنواره ی علامه حلی در حوزههای علمیه سراسر کشور می باشیم، مفتخریم که اعلام نماییم با هدف ماندگارسازی آثار برگزیدگان خواهر پنجمین دوره و انتقال تجارب مفید برگزیدگان و شایستگان به سایر طلاب علاقمند، دفتر دوم «نگاره اندیشه» را تقدیم محضر شما پژوهشگران و طلاب ارجمند نماییم.
یادآورمی شود که در این دفتر سی و دو نفر از برگزیدگان و شایستگان تقدیردوره ی پنجم را معرفی نموده ایم، تجارب و رهنمود های پژوهشی آنان را در قالب گفت و گوی پژوهشی ارائه کرده ایم وچکیدهی آثارآنان را به قلم خودشان در معرض نگاهتان قرار داده ایم.
ضمن تشکر از همکاری پژوهشگران ارجمند، از مدیر محترم اداره کل ساماندهی پژوهشهای عمومی و همکاران محترمشان در اداره ی سامان دهی پژوهشگران قدردانی مینمایم.
محمود خالقی
معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران