مركزعالي ريحانه النبي (س)

گيلان_رشت_كرسي علمي-ترويجي1

شناسه خبر : 112801

1400/08/01

تعداد بازدید : 139

توسط :

گيلان_رشت_كرسي علمي-ترويجي1
اولين كرسي علمي-ترويجي با عنوان بررسي تقابل ارزش ها در كربلا در تاريخ 26 مهرماه در مركز تخصصي ريحانه النبي (س) برگزار گرديد.

 

(با تاکید برکتاب تقابل ارزش ها درکربلا)

استان: گیلان   مدرسه علمیه :مرکز تخصصی ریحانه النبی (س)    استاد­ارائه­کننده : حجت الاسلام والمسلمین علی کریمیان  استاد­منتقد :   دکتر محمدرضا باغبان زاده      دبیرعلمی  :    زهرا آشوبی                     
 

 

چکیده نظرات استاد ارائه کننده بحث :

دکتر کریمیان بیان داشتند:کتاب تقابل ارزش ها در کریلا  در سه جلد می بایست تکمیل می شد ولی هنور  به دلیل ماموریت های دیگرموفق به چاپ2و3 نشده ایم.  این کتاب در برهه  حساس فتنه 88 نگاشته شده است؛که انقلاب و ولایت فقیه مورد هجمه قرار گرفت و لازم بود در آن  سال ها که جریان انقلابی و مومن متهم بودند؛ کتابی نگاشته شود که به دفاع از این فرهنگ بپردازد. درصدد بیان این امرباشدکه   فرهنگ ایشان چگونه فرهنگی است با تطبیق واقعه کربلا که  دو محور را میتوان در آن مشاهده نمود یک سوی آن سختی ها و مصیبت  است در سوی دیگر پر از شور و عشق به امام و ولایت امام است . محرم وصفر فرصتی است که می توان با استفاده از   ظرفیت های درون کربلا ذائقه ها را عوض کرد و  خط ولایت و ولایت مداری را  در بین مردم وجوانان مومن انقلابی تقویت نمود.با توجه به نام گذاری اعتباری آنچه  خوب است  ارزش و آنچه  بد است ضد ارزش است اما در کتاب تقابل ارزش ها در کربلا منظور از تقابل ارزش ها از جمله عشق و نفرت بیان  ارزش مثبت یا منفی است .همچنین ایشان بیان داشتند که  در این کتاب با توجه به اضطراب و محدودیت زمانی نگاشته شده از هرگونه نقد اساتید و صاحبنظران استقبال خواهیم کرد.

 

 

 

چکیده نظرات استاد منتقد :  

 

 

دکتر باغبان زاده نقدهایی در زمینه نگارشی و ویرایشی در رابطه با کتاب مذکور  مطرح نمودند. پس از آن به بیان  اشکالات محتوایی در این زمینه پرداختند.همچنین  ایشان اشاره  به  برخی حوادث تاریخی مرتبط با موضوع جهت تبیین بهتر مطالب  را لازم دانستند  و این نکته رامتذکر شدند که محتوای کتاب توسط نویسنده  نباید به گونه ای نگاشته شود که شبهه ای جدید ایجاد نماید.

نتایج دیدگاه موافق:

شناخت تقابل ارزش ها در کربلا و تطبیق آن با حوادث عصر حاضر باعث  انتقال فرهنگ عاشورایی و مهدوی بین مبلغان و اذهان جامعه می گردد. و افزایش بصیرت در جامعه را در پی خواهد داشت.

 

نتایج دیدگاه مخالف :

نکات ارزشمند کتاب و استحکام آن با در نظر گرفتن مخاطب عام می بایست به گونه ای نگاشته شود که فرضهای تاریخی موجود در مساله  بیان و پاسخ داده شود و اینکه شبهه ای جدید برآن اضافه نشود.  می بایست در ابتدای کتاب به تبیین تقابل ارزش ها و اینکه چگونه کلمه  ارزش با  بار معنایی مثبت می تواند معنایی منفی و به دور از ذهن مخاطب داشته باشد

جمع­بندی داور :

تقابل ارزش ها در کربلا و بیان این مساله در قالب یک کتاب به جهت ضرورت  فتنه سال88 در کشور به نگارش در آمده است که با انگیزه ایجاد و معرفی الگوی حسینی می باشد.اولین کتاب با دید استتاتیک (زیباشناسی) می باشدکه اوج زیبایی های کربلا براساس فرهنگ عاشورایی جهت ارائه به جامعه مهدوی مدنظرقرارگرفته است. نقدهای ویرایشی و نگارشی بیان شده توسط ناقد قابل قبول از سوی نگارنده  قرارگرفت.در بحث محتوایی با توجه به اینکه کتاب در حوزه اخلاق و عرفان نگاشته شده بیان اصطلاحات در این حوزه مورد توجه قرار گرفته است و اشکالات تاریخی به این کتاب قابل بررسی می باشد.

 

 

 

 

 

اخبار مرتبط