الهام ملکشاهی

شناسه خبر : 11138

1392/11/09

تعداد بازدید : 924

الهام  ملکشاهی

 تحصیلات

مدارک حوزوی :سطح 2
وضعیت فعلی تحصیلی :سطح 3 (تربیت مدرس قم )، رشته‌ی ادبیات عرب
دوره­های مهارت افزایی: دوره های تخصصی تربیت مربّی مهدویّت

  آثار پژوهشی

انجام گرفته

مقالات: سیره ی عبادی پیامبر اعظمo، توحید عبادی واثبات آن، هدایت درقرآن وانواع آن، مقاله‌ی مهر ماندگار، بررسی و ردّ شبهه ی اکراه در دین، شفاعت وشرایط آن ، بررسی لغوی کلمه‌ی جن

 در دست انجام

مقالات: تمثیل درقرآن، بررسی چیستی تعلّق جار و مجرور.

  سوابق تدریسی، تبلیغی و اجرایی

 تبلیغ: وبلاگ نویسی

  امتیازات و تشویقات

شایسته‌ی تقدیر در سوّمین جشنواره‌ی علامه‌ی حلّی.

 زبان

عربی:               متوسط ■                               خوب □                              عالی □
سایر تخصص­ها: رایانه(وبلاگ نویسی و ...)

گرایش­های مورد علاقه

 اجتماعی         سیاسی□            فقهی□     کلامی■         قرآنی■
تاریخی□        فلسفی    □                  اخلاقی-  تربیتی□              روانشناسی□
 

 

چكیده

رساله‌ی حاضر با عنوان «مدگرایی با تأكید بر عوامل و پیامدها » در صدد بررسی این فرضیه است كه: «عوامل فردی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در رواج مد و مدگرایی مؤثر می‌باشد».
مدگرایی به معنای گرایش افراطی به مد و تنظیم رفتار بر اساس آخرین الگوهای رایج می باشد.مد نیز انواعی دارد به طوری كه می­توان مدهای بومی، ملّی و مذهبی را مدهایی مطلوب دانست و مد عاریتی را كه هیچ سنخیتی با اصول و معیارهای اجتماعی، فرهنگی و مذهبی جامعه ندارد را مدی نامطلوب نامید كه از نظر اسلام نیز مردود است. نگارنده، این مسأله را از طریق مطالعات کتابخانه‌ای با روش توصیفی و تحلیلی كاویده است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که مدگرایی به عنوان یك پدیده­ی اجتماعی، معلول عوامل متعدّدی است كه آن عوامل، روند گرایش افراد به مدپرستی را سرعت می­بخشند و عوامل فردی از جمله‌ی آن عوامل می­باشد؛ عواملی مانند میل به تنوّع طلبی، همانندسازی، تشخّص طلبی و گرایش به زیبایی. در كنار این دسته از عوامل می­توان از عوامل سیاسی نیز نام برد كه نقش استعمارگران در رواج مد و مدگرایی را بر ملا می‌کند. افزون بر آن، عامل فرهنگی نیز نقش كلیدی در این رابطه دارد، و تأثیر فقر فرهنگی و هم­چنین وسایل ارتباط جمعی را در فراهم آوردن زمینه­ی گرایش به مد نمی­توان انكار كرد. نهاد خانواده نیز به عنوان عامل اجتماعی- فرهنگی در گرایش افراد به این مقوله نقش  بنیادینی دارد. در پایان به ارایه‌ی راهكارهایی در این زمینه پرداخته شده است.
كلید واژگان: مد و مدگرایی

اخبار مرتبط