اردبیل نشست علمی

اردبیل نشست علمی «تبیین نقش پیام رسانی بازماندگان قیام عاشورا با علمداری حضرت زینب سلام الله علیها» در مدرسه عالی حضرت ولی عصر(عج) گرمی

شناسه خبر : 111336

1400/06/17

تعداد بازدید : 104

به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه عالی حضرت ولی عصر(عج) گرمی ؛ خانم سمیه یوسفی در نشست علمی که با موضوع " تبیین نقش پیام رسانی بازماندگان قیام عاشورا با علمداری حضرت زینب سلام الله علیها" که به صورت آنلاین از شبکه های مجازی با همکاری سپاه ناحیه گرمی برگزار شد؛ بیان داشت: حضرت زینب (س) همان بانویی است که در دامان پرمهر حضرت فاطمه زهرا (س) و مولای متقیان، حضرت علی (ع) تربیت یافت تا رسالتی عظیم در نهضت حسینی برعهده گیرد.
خانم یوسفی افزود: یکی از نقشهای ویژه‌ای که حضرت زینب سلام الله علیها بعد از واقعه عاشورا بر عهده داشتند؛ شناساندن حماسه کربلا و شناساندن هرچه بیشتر شخصیت‌های کربلا بود طوری که بنابر نقل تاریخ اگر ایشان نبود واقعه عاشورا در کربلا دفن می‌شد.
مدرس مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) گرمی ادامه داد: درخشان‌ترین الگوی عزت محوری پس از امام حسین (ع) در عملکرد حضرت زینب (س) قابل مشاهده است.حفظ اقتدار و عزت در لباس اسارت، کار بزرگی است که تنها عقیله بنی هاشم توان انجام آن را دارد.
خانم یوسفی تصریح کرد: خطبه‌های آتشین و غرّای ایشان، پیام نهضت امام حسین (ع) را در تاریخ جاودانه ساخت و امروز سالیان سال هم که می‌گذرد اسلام به برکت نهضت حسینی زنده، سرپا و پویا است.
مدرس حوزه به تدبیر و مدیریت حضرت زینب(س) اشاره کرد و افزود: مدیریت حوادث بعد واقعه عاشورا، جهت دهی به وقایع بعدی، جلوگیری از سوء استفاده دشمنان و افشای جنایات بنی امیه، بیانگر مدیریت و درایت حضرت زینب (س) در آن شرایط بحرانی است.
وی ادامه داد: یکی از مأموریت های حضرت زینب(س) بعد از شهادت امام حسین(ع) برانگیختن روح قیام در مسلمانان بود طوری که سخنان و خطبه های غرای آن بانو، علت به وجود آمدن قیام توابین و قیام مختار و.... شد.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه ولیعصر(عج) گرمی به مأموریت دیگر حضرت زینب (س) بعد از شهادت امام حسین(ع) اشاره کرد و اظهار داشت: ماموریت آن حضرت ، تلاش برای اصلاح و رشد فکری مسلمانان بود؛ آن مسلمانی که بیعت امام حسین(ع) را شکسته و نماینده امام حسین(ع) را بعد بیعت به شهادت رساندند با خطبه های غراء و صریح حضرت زینب(س) از خواب غفلت بیدار شدند .
معاون فرهنگی مدرسه علمیه ولیعصر(عج) گرمی، حضرت زینب سلام الله علیها را به عنوان علمدار کربلا معرفی کرد و گفت: حضرت زینب(س) نقش مهمی را در رساندن و ابلاغ پیام عاشورا بر عهده گرفت؛ به گونه که علم پیام حضرت زینب(س) ادامه علم قیام امام حسین(ع) است.
خانم یوسفی بیان داشت: بعد از شهادت امام حسین(ع) اسلام در معرض ابتلاء به تحریفات و بدعت های مختلفی بود که ابلاغ و پیام رسانی حضرت زینب(س) به روش های مختلف، اسلام را از این خطر عظیم نجات داد.
وی به رشادت ها و شجاعت های گوناگون حضرت زینب(س) اشاره کرد و گفت: همراهی آن بانو با امام حسین (ع) در صحرای کربلا، محافظت و نگهداری از کودکان و زنان داغ دیده بعد از جنگ و پرستاری و دفاع از امام سجاد (ع)، سخنرانی‌ها و خطبه هایش در بین مردم کوفه و در مجلس ابن زیاد و یزید، گویای شهامت و رشادت شیرزن کربلا بود.
یوسفی ادامه داد: عقیله بنی هاشم، با خطبه‌های غرا و استدلال‌های قوی، تبلیغات دروغین بنی امیّه را خنثی نمود با سخنان کوبنده خود، مردم کوفه را به خاطر پیمان شکنی مورد عتاب قرار داده و از خواب غفلت بیدار ساخت.
مدرس مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) خواهران گرمی در پایان با تاکید بر الگوگیری زنان جامعه از تدبیر و برنامه های حضرت زینب(س) اشاره کرد و گفت: در فضای خفگان مجازی که لحظه به لحظه فرهنگ جامعه و تربیت فرزندان را تحت تاثیر قرار می دهد هر شخصی با الگوگیری از حضرت زینب (س) می تواند از این خفگان با موفقیت عبور کرده و سعادتمند شود.

اخبار مرتبط