اردبیل نشست علمی

اردبیل نشست علمی در مدرسه عالی ولی عصر (عج) گرمی

شناسه خبر : 108938

1400/04/03

تعداد بازدید : 83

حلیمه موسوی معاون پژوهشی مدرسه علمیه عالی حضرت ولی عصر(عج) گرمی از برگزاری نشست « سیره علمی امام رضا علیه السلام » توسط حجت الاسلام و المسلمین حسینعلی قربانی مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه گرمی خبر داد.

حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین حسینعلی قربانی، در نشست علمی- فرهنگی با موضوع سیره علمی امام رضا(علیه السلام) که با حضور طلاب مدرسه علمیه ولی عصر(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه) شهرستان گرمی در سالن اجتماعات این واحد علمی تربیتی برگزار شد، گفت: مهربانی صفت زیبای خداست و نخستین خصلت نیکویی است که به گونه ای غیرقابل وصف در وجود معصومین (ع) متجلی شده است.

وی در ادامه گفت: در روزگاري که امام رضا عليه السلام مي زيست مسائل علمي، رونق خاصی گرفته و با امور سياسي و اجتماعي به هم تنيده بود. امام در اين زمان از نظر سياسي کاملاً محدود و قيام هاي اجتماعي عليه حاکمان عباسي روبه فزوني گذاشته و بحران هاي فکري و سياسي بر جامعه حاکم بود.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه گرمی به عوامل موثر دخیل در نشاط علمي عصر امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: بحران هاي فکري و ورود ملل مختلف به اسلام و وجود فرقه هاي مذهبي که با افکار مختلف سؤالات خود را به ساحت اسلام عرضه مي کردند و وسعت سرزمين اسلامي و مهاجرت ها از مليت هاي مختلف در اين جغرافياي بزرگ آزاد بود، که سبب تبادل افکار به شکل گسترده اي مي شد.

قربانی بیان داشت: دوره مأمون، اوج منازعات کلامي بود بعد از مامون، معتزله تأثيرات علمي و فکري در جهان اسلام به وجود آوردند، عقل گرايي معتزلي به نوبه خويش جامعه اسلامي را در مقابل افکار وارداتي مسلح نمود، اگرچه افراط و تفريط نيز در کار آنها سبب مي شد آسيب هاي فکري داشته باشند.

سخنران جلسه اضافه کرد: جهت گيري عملي و علمي ائمه (علیهم السلام) بود که با انديشه هاي سلفي و انحرافي به شدت برخورد و مبارزه مي کرد و امام رضا(علیه السلام) نیز در اين دوره، از اسلام اصيل و انديشه هاي ناب پيامبر اکرم(ص) با استفاده از ابزارها و مقتضيات زمان، دفاع و اين وظيفه الهي خود را عملي کرد.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه گرمی، به حرکت امام رضا(علیه السلام) برای مقابله با انحرافات به وجود آمده در دین اشاره کرد و بیان داشت: امام رضا(علیه السلام ) برای مقابله با انحرافات و ارائه تصویر روشن از دین ؛ از روش پاسخگويي به شبهات علمي و عقيدتي مردم در زمينه هاي مختلف ، برگزاري جلسات علمي و تربيت شاگردان و نخبگان که حافظ و ناشر ميراث علمي و عملي معصومان بودند و شرکت در مناظرات علمي و کلامي که با حضور رهبران مذاهب و اديان فراهم مي شد استفاده می کرد.

  

اخبار مرتبط