استاد فاضل در ابتداي نشست گفت: روحیه ی پژوهشگری؛ از جمله وِیژگیهایی است که حس کنجکاوی به انسان می دهد که فرد احساس می کند که می بایست به دنبال جواب خود باشد.پس طلاب باید به جای اینکه بیشترین وقت خود را به جمع آوری مطالب و نوشتن مقاله اختصاص دهند باید دو سوم وقت خود را به تفکر در مورد مساله اختصاص دهند، چون آموزش پژوهش محور است واساس پژوهش بر تفکر دور می زند.
وي گفت براي تقویت روحیه پژوهشگری راهکارهای وجود دارد از جمله:
1.مطالعه ی کتاب كه بر رشد فکری افراد نيز موثر است .
2.اجرای کرسی آزاد اندیشی.هدف اصلي از برگزاري كرسي آزاد انديشي تقویت روحیه ی پژوهشی است.بعضي از معاونین پژوهش به دلیل عدم اشراف به هدف کرسی صرفا آن را فقط برای انجام کرسی نه محقق ساختن رسالت اصلی آن که تقویت نیروی تفکر طلاب و خلاق ساختن آن است، برگزار می کنند. پیگیری طلبه در انتخاب موضوع و اجرای کرسی زمینه ی درگیری ذهن را فراهم می کند فکر کردن روی موضوع می تواند به رشد فکر و انگیزه بخشی کمک کند.
3.برگزاری کارهای گروهی در تقویت روحیه ی پژوهشگری موثر است در حوزه هاي علميه از جمله كارهاي گروهي فعاليت در قالب کانون پژوهشي مدارس است.
4. داشتن فعالیت در موارد مختلف؛ در حوزه مخصوصا امور پژوهشی، انگیزه پژوهشی را برای انسان ایجاد می کند.
5.انجام تمارین هفت مرحله اي می باشد، اعم از : 1- ساعت تفکر،2 - ارائه 50 سوال در مورد موضوع مشخص شده مثل فقر یا صبر،3- پاراگراف نویسی در مورد موضوع مشخص 4-نوشتن مقاله کوتاه چند صفحه ای با استفاده از منابع 5- مراحل یادگیری 6-تابو شکنی 7- مقاله ی کامل، می تواند بر تقویت روحیه ی پژوهشی کمک کند.مخصوصا تابو شکنی كه مهم ترين مراحل است یعنی باید در پژوهش خنثی فکر کرد. برای تمرین تابو شکنی خود را به جای شخصی قرار دهد كه مخالف ارزش ها است مثلا حجاب كه يك ارزش است محقق بايد خود را به جاي فرد بی حجاب قرار دهد و چند صفحه در تایید بی حجابی بنویسید.
6. شرکت کردن در همایش ها و فراخوان ها باعث تقویت نیروی تفکر خلاق می شود.
7. تفکر خلاق هم می تواند در تقویت روحیه پژوهشی کمک کند.
8. استفاده از امکانات پژوهشی مخصوصا امكانات موجود در مدارس می تواند در تقویت روحیه ی پژوهشی کمک کند.
ايشان در پايان به سوالات طلاب در زمينه تقويت روحيه پژوهشگري پاسخ دادند.
اصفهان/برگزاری نشست علمی پژوهشی با موضوع راهکارهای تقویت روحیه پژوهشگری
گروه شهید مجید قربانخانی متشکل از مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) فریدن، زهراییه نجف آباد، الزهرا سلام الله علیها گلدشت ،حضرت نرجس سلام االله علیها یزدانشهر، حضرت حکیمه سپاهان شهر ، زینب کبری سلام الله علیها اردستان، فاطمة الزهرا سلام الله علیها ویلاشهر،فاطمیه درچه نشست علمی پژوهشی با موضوع (راهکارهای تقویت روحیه ی پژوهشگری ) در تاریخ 28/4/1400به صورت مجازی در سامانه سیما با حضور استاد حجت الاسلام محمد صادق فاضل ؛ استاد ارایه دهنده ی مهارتهای پژوهشی جشنواره علامه حلی (ره) برگزارگردید.