استاد ابراهیمی در چگونگی نوشتن بیان مسئله بیان داشتند: بیان مسئله در دوبخش جا دارد ابتدا بیان معلومات برای ورود به بحث است یعنی از واضح ترین کلمات و کلید واژه های عنوان شروع کنید و در موردش توضیح دهید همان چیزی که ما و همگان میدانیم لازم نیست از کتاب های لغوی و اصطلاحی بنویسید. سپس مجهولات را بیان کنید یعنی پرسش های محقق درباره ابعاد ناشناخته موضوع که درصدد کشف و تبیین و اثبات آن هاست که به سوال اصلی و سوالات فرعی اشاره می کنید. در این مرحله لازم نیست منبع ذکر شود.
ایشان ادامه داد: ضرورت تحقیق بحث از چرایی موضوع است بیان دلیل پرداختن محقق به مسئله تحقیق، انگیزه محقق از رویکرد به مسئله تحقیق، علت انتخاب موضوع، آثار و فوائد علمی یا عملی تحقیق اگر موضوع شما آثار و فواید نداشته باشد کارگروه موضوع شما را رد می کند.
وی افزود: در ضرورت تحقیق 4 الی 5 مورد از آثار و فواید را بنویسید تا چرایی کار شما معلوم می شود. در تفاوت ضرورت واهمیت همین بس که هردو چرایی را بیان می کند در ضرورت دلیل و در اهمیت آثار موضوع مورد تحقیق را بیاورید.
ایشان در پایان برای نوشتن پیشینه خاطر نشان کردند: پیشینه تکمله ضرورت است سرگذشت مسئله برای دریافت مجوز ورود به تحقیق. پیشینه دو گونه است: پیشینه پیدایی موضوع که بیان تاریخچه و سرگذشت تکوینی موضوع است و پیشینه پژوهشی مسئله شناسایی و تحلیل پژوهش های انجام شده درباره مسئله است. در طرح نامه پایان نامه ها پیشینه پژوهشی مسئله نوشته می شود.