معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حضرت زهرا(س) از برگزاری نشست علمی- پژوهشی با عنوان امکانسنجی اخلاق مراقبت در حیات اخلاقی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) خبر داد.
معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران حضرت زهرا(سلام الله علیها) میبد گفت: نشستی علمی پژوهشی به مناسبت میلاد با سعادت حضرت زهرا(س) و با هدف آشنایی با سیره آن حضرت توسط طلبه دانش پژوه خانم فهیمه سادات میرزازاده برگزار شد.
میرزازاده در این نشست با بیان اینکه اخلاق مراقبت موضوعي مطرح در مباحث اخلاقي معاصر است كه توجه برخي از متفكران اين حوزه را به خود جلب كرده افزود: اين اخلاق در فضای فمینیستی و ناظر به حوزه رشد و تحول اخلاقي مطرح شده است و مراحل رشد اخلاقي كودك را بهگونهای صورتبندي ميكند كه به تفاوت ميان زنان و مردان منجر شده است.
وی افزود: در اخلاق مراقبت تأكيد ميشود كه زنان درباره مسائل اخلاقي بهگونهای ديگر استدلال ميكنند و با صدايي متفاوت سخن ميگويند.
طلبه پژوهش محور رشته اخلاق و تربیت اسلامی افزود: در این اخلاق بر نقش برجسته عواطف در رفتارهای اخلاقی تأکید گردیده و ازاینرو، آن را اخلاقی زنانه و برتر از اخلاق مردانه معرفی کردهاند.
میرزازاده تصریح کرد: . برخي از نویسندگان مسلمان استدلال کردهاند که عرضۀ اخلاق مراقبت به صورتی که در مقابل عقلانیتگرایی و عدالتمحوری قرار گیرد، عرضهای افراطی و غیرقابلدفاع است، ولی ميتوان تقریری معتدل از اخلاق مراقبت ارائه داد که با اخلاق عدالتمحور سازگار بوده و از منظر اسلام نيز مورد تأييد باشد.
ایشان اذعان کرد: زندگی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) هم به جهت دارا بودن مرتبۀ عصمت و هم به لحاظ زن بودن ایشان مصداق بسیار مناسبی برای دستیابی به دیدگاه اسلام در این زمینه است.
وی تأکید کرد: آنچه از سراسر زندگی کوتاه اما پربرکت زندگی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) به چشم میخورد، نشاندهنده آن است یک زن درعینحالی که سرشار از عواطف و لطافت است میتواند عواطف خود را با عدالتش مدیریت کند و بر اساس همین لطف و عطوفت ایشان است که خطاکاران امت پیامبر در روز قیامت در امان هستند.
میرزازاده تصریح کرد: در حیات اخلاقی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) هرگز عواطف یک زن موجب نمیشود که یک زن از جایگاه والا و ارزشمندش به دور باشد و این امر در حیات اخلاقی حضرت زهرا و جایگاه ایشان نزد عالمیان بهروشنی مشهود است.