متولی امامی با اشاره به گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی و صدور بیانیه دوم از سوی مقام معظم رهبری گفت: محتوا و نرم افزار رسیدن به تمدن نوین اسلامی، فقه حکومتی است. بنابراین با توجه به اینکه فقه متعلق به همه ادوار است،پس برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی، فقه باید خودش را با شرایط موجود بازخوانی و به روز نماید.
ایشان ادامه داد و گفت: فقه با توجه به ساختار ها، یعنی طراحی و برنامه ریزی برای داشتن نظام قضایی قوی، نظام آموزشی قوی ، نظام اقتصادی قوی، توجه به شهرسازی و معماری اسلامی و... می تواند تمدن ساز شود.
متولی امامی به ساختارهای تمدنی غرب و ظهور و بروز آن ها در کشور های اسلامی اشاره کرد و گفت: نمی شود ساختارهای تمدنی غرب را عاریه گرفت و محتوای فقه را درآن ریخت. چرا که تمدن مانند لیوان نیست که هرچه دلمان خواست در آن بریزیم. بلکه تمدن ها از دل محتوا و مبانی تولید می شوند.
ایشان به شعارهای اقتصادی مقام معظم رهبری و شاخصه عدالت در بیانیه گام دوم گریزی داشت و اظهار داشت: متأسفانه این شعار ها در بانک ها نقض و پول بدون پشتوانه در کشور چاپ می شود که منجر به کاهش ارزش پول ملی کشور شده است.
ایشان در پایان گفت: فقه علاوه بر تولید محتوا، باید ساختارسازی کرده و امتداد خود را در خیابان و اجتماع ببیند. تا تمدن ساز شود.