نشست پژوهشی توسط مدرسه علمیه فاطمیه سلام الله عليها زرند در سامانه سیما برگزار شد.
در این نشست که با عنوان: «تطبیق سیره سردار سلیمانی با سیره معصومین (علیهم السلام ) » برگزار شد، استاد این نشست، حجت السلام والمسلمین آقای انصاریان ، ضمن تسلیت ایام فاطمیه و رحلت فقیه عالیقدر، حضرت آیت الله مصباح یزدی، اظهار داشت: با توجه به آیه شریفه «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً» مراد از آیه، کامل شدن دین و نعمت است که خداوند با فرستادن انسانهای فرهیخته نعمت را برما کامل کرد . مصداق این آیه حضرت علی ( علیه السلام ) است .
وی اظهار داشت: از آنجایی که موضوع نشست، تطبیق سیره سردار سلیمانی با سیره معصومین (علیهم السلام ) است ، در خصوص زندگی حضرت علی ( علیه السلام ) باید گفت که ایشان در اوج شهامت ، دلاوری ، مردانگی یا عبادتش الگوی همه ی انسانها بود. ایشان به خانواده های شهدا سیدگی می کرد، با آنها با احترام برخورد می کرد، در زمینه عبادتش وحضور قلب در نماز هیچ کس همتای حضرت نبود. شهید حاج قاسم سلیمانی هم به حضرت اقتدا کرده بود، وی در نماز تمام وجودشخدا بود . ایشان مانند مولایش امیرالمومنین، به خانواده شهدا احترام می گذاشت و به انها رسیدگی می کرد.
وی افزود: شجاعت حضرت علی ومقاومت حضرت در جنگها وتلاش فراوان و خردمندانه ایشان ثمرات متعددی داشت که از جمله آنها می توان به : امکان انجام مسئولیتهای خطیر، رهبری مجموعهها و نیروها و امکان شناخت نقاط قوت و ضعف خود و همچنین دشمن. اشاره نمود. سردار دلها هم این گونه عمل می کرد . این شهید عزیز در این سالها بهویژه دهه اخیر که همزمان شده بود با تولد داعش و ایجاد فتنههای متعدد در منطقه، آرام و قرار نداشت و هر روز و هر لحظه برای ایجاد ثبات در سوریه، عراق و لبنان تلاشی بیوقفه میکرد.
چنین همت و ارادهای که میتواند سببساز جرأت برای انجام کارهای سخت و سترگ، عزم راسخ برای مبارزه همهجانبه با دشمن، ایجاد انگیزه مضاعف در یاران و همراهان و ابتکار عمل بالا در مواجهه با دشمن شود. این همه آن چیزی بود که یکجا در وجود حاج قاسم سلیمانی وجود داشت و در بسیاری از جبههها، نبردهای غیرممکن را ممکن و پیروزیهای دور از دسترس را دست یافتنی میکرد.
خضوع شهید حاج قاسم سلیمانی در لحظات نماز و زیارت، نجواهای عارفانه او با ارواح طیبه شهیدان، عشق ایشان برای وصول به معشوق و شهادت،از جلوههای بروز و ظهور این فرهنگ علوی و حسینی است.
پاسدار رشید اسلام بارها و به دفعات، خضوع در برابر مردم مظلوم و خروش در برابر زورگویان و گردنکشان را به نمایش گذاشت. مهربانی کردنهای فراوان او به مردم مصیبتدیده خوزستان در سیل سال گذشته و همچنین مردم محنت کشیده عراق و سوریه در این سالها، نمونههای بارز نزدیکی عمل سردار سلیمانی به سیره نبوی است.
وی در انتهای جلسه بیان نمود : سردار سلیمانی همیشه سخن حضرت علی (ع ) که فرمودند : » مَنْ أَصْلَحَ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ النَّاسِ وَ مَنْ أَصْلَحَ أَمْرَ آخِرَتِهِ أَصْلَحَ اللَّهُ لَهُ أَمْرَ دُنْيَاهُ وَ مَنْ كَانَ لَهُ مِنْ نَفْسِهِ وَاعِظٌ كَانَ عَلَيْهِ مِنَ اللَّهِ حَافِظٌ . هر كس رابطه ميان خود و خدا را نيكو سازد، خداوند نيز، رابطه او را با مردم نيكو سازد. و هر كس كار آخرت خود را به صلاح آورد، خداوند، كار دنيايش را به صلاح آورد و هر كس اندرز دهنده خود باشد از سوى خدا براى او نگهبانى قرار داده می شود». سرلوحه زندگی وکار خود قرار داده بود.پس بر ماست که سیره عملی ایشان را الگوی خود قرار دهیم.