مدیر حوزه علمیه خواهران استان اردبیل با بیان اینکه منطقه ایران آبستن مسائل متعددی در بخشهای مختلف است، گفت: صیانت از منافع ملت ایران کنشگری فعال نسبت به مسائل منطقه را میطلبد.
به گزارش خبرگزاری کوثر از اردبیل، حجتالاسلام والمسلمین مهدی قربانی در آیین پیشنشست مناقشه قرهباغ، با بیان اینکه منطقه ایران آبستن مسائل متعددی در بخشهای مختلف است، گفت: برای اینکه بتوانیم از منافع جهان اسلام و منافع ملت ایران صیانت کنیم باید به عنوان یک کنشگر فعال نسبت به مسائل منطقه ظاهر شویم در غیر این صورت جریانهای موجسوار، فرصت را غنیمت شمرده و حرکتهای اصیل مردمی را به نفع خود مصادره خواهند کرد.
وی بیان داشت: حرکتی که امروزه در استان اردبیل شروع شده نشانههایی از کنشگری فعال جریان فکری، سیاسی، دانشگاهی و حوزوی استان را نسبت به یکی از مهمترین تحولات جهان اسلام در منطقه که همان مناقشه قرهباغ میان دولت آذربایجان و ارمنستان است نشان میدهد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اردبیل با اشاره به اینکه دولتهای فرامنطقهای در تلاشند تا با سوء استفاده از حق مسلّم دولت و ملت آذربایجان در صیانت از مرزهای قانونی خود و منافع ملی خودشان به اختلافات میان آذربایجان و سایر دولتهای اسلامی دامن بزنند، بیان داشت: ضرورت ایجاب میکند که نهادهای فرهنگی در قالب چنین همایشهایی مواضع اصولی، قانونی و اسلامی ایران را در خصوص مناقشه قرهباغ، هم برای مردم مسلمان آذربایجان و هم برای مردم انقلابی ایران و به خصوص منطقه آذربایجان ایران تبیین نمایند.
قربانی در این راستا افزود: تبیین مسائل منطقه توسط نهادهای فرهنگی سبب میشود تا کشورهای دیگر نتوانند با روایتهای غیر واقعی از تحولات منطقه قفقاز، جای پای محکمی برای خود در منطقه ایجاد کنند.
کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: سیاستهای جمهوری اسلامی ایران نسبت به مسئله قرهباغ روشن است ملت ایران همیشه مخالف جنگ در منطقه بوده و جنگ را به نفع هیچ یک از دولتها اعم از ارمنستان و آذربایجان و حتی به نفع منطقه نمیداند هرچند به حق مسلم آذربایجان در صیانت از مرزهای خود تاکید میکند.
حجتالاسلام والمسلمین قربانی ادامه داد: ملت ایران همیشه بر عنصر گفتوگو در حل مناقشات منطقه تاکید داشته و بر این باورند که جنگ در منطقه هزینههای جبرانناپذیری برای ملتهای منطقه در پی خواهد داشت.
مدرس حوزه و دانشگاه جنگ میان کشور آذربایجان و ارمنستان را فرصتی برای کشورهای فرامنطقهای جهت استمرار حضور نامشروع خود در منطقه دانست و تاکید کرد: ما بر اساس سیاست اصولی خود در خصوص مناقشه قرهباغ، مخالفت با حضور نیروهای فرامنطقهای در منطقه قفقاز هستیم. به همان میزانی که با اشغال نظامی آذربایجان توسط دولت ارمنستان مخالفیم. به همان شدت هم با اشغال سیاسی آذربایجان توسط دولت آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل مخافت میکنیم.
تحلیلگر سیاسی افزود: اشغال نظامی و اشغال سیاسی هر دو به یک اندازه برای ما مذموم است و به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران در قبال مناقشه قرهباغ هم ملاحظات سیاسی را در نظر گرفته و هم ملاحظات ایدئولوژیکی را، هم منافع سیاسی و فکری جهان اسلام برای ما مهم است و هم مسائل سیاسی و منافع ملی.
هم چنین خاطرنشان کرد: براساس موضعگیریهای اصولی، به صورت رسمی اعلام کردیم که منطقه مورد مناقشه متعلق به کشور آذربایجان بوده و دولت ارمنستان تسلطش به آن منطقه کاملاً غیرقانونی است.