به گفته حکیمه نوری در این نشست ابتدا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد به تشریح جایگاه علم در بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت و گفت: توصیه به علم و پژوهش اولین توصیه در بیانیه گام دوم انقلاب است که از آن بهعنوان وسیله اقتدار و عزت یاد شده است و بدون شک همه دستاوردهای انقلاب در طول این ۴۰ سال در سایه علم حاصل شده است.
تجلایی رشد تمدنها در طول تاریخ را حاصل علم دانست و افزود: همه تمدنهای قبل از انقلاب اسلامی و حتی قبل از اسلام در سایه علم محقق شده است و ایران در طول تاریخ پنج بار به تمدن بزرگ دست یافته است و در سایه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با حضور دانشگاهیان و حوزویان خواهد توانست به تمدن نوین اسلامی دست پیدا کند.
وی علم را در کنار معنویت و اخلاق ارزشمند معرفی کرد و در این خصوص گفت: علم اگر در دستان جوان انقلابی مؤمن باشد هیچ مانعی نمیتواند جلودار آن باشد و اگر ایران کنونی در جهان نامی پیدا کرده به برکت علم جوانان باایمان بوده است.
مدرس دانشگاه آزاد اظهار داشت: اروپا و غربی که امروز مدعی علم هستند در قرون وسطی در جاهلیت به سر میبردند درحالیکه کشورهای مسلمان طلایهداران علم و پیشرفت بودند و چنانچه علمی از سوی غربیها تولید میشد بدون ارجاع به دانشمندان اسلامی مستند و مستدل محسوب نمیشد و اعتبار علمی آنها وابسته به تأیید دانشمندان اسلامی بود. ایشان با اشاره به فرمایش رهبری که دانایی توانایی است افزود: دانایی و علم اگر در جامعهای شکل بگیرد توانایی را به دنبال میآورد و البته اگر همراه با معنویت باشد قدرت را بیشتر میکند و اگر کاستی و کمبودی در بخشهایی از جامعه ایران اسلامی مشاهده می شود دلیلش تحریمهای ظالمانه نیست بلکه اصلیترین دلیل آن جریان نفوذ یا بیکفایتی برخی از مسئولان است.
تجلایی بیان کرد: اگر علم در دستان ملت بیایمان باشد آنها را تبدیل به حیوان می کند و نمونه آن کشورهای اروپایی هستند که در طول چند جنگ جهانی ۱۷۵ میلیون انسان را کشتهاند و بنابر تصریح رهبری این ملت هر چند که از نظر علمی رشد یافتهاند اما از نظر اعتقادی و اخلاقی فقیرند.
مدرس دانشگاه آزاد در ادامه به برخی از برنامههای کشورهای اروپایی در جهت تسلط به ملتهای مسلمان اشاره کرد و افزود: عوام نگه داشتن مردم و دور ساختن آنها از علم و دانش به وسیله نفوذ در سبک زندگی آنها ازجمله دسیسههای غرب برای رسیدن به اهداف شومشان است چراکه تحمیل سبک زندگی غربی، مسلمانان را از علم جدا میکند و از طرف دیگر زمینه نفوذ در سیاست و اقتصاد این ملت ها را برای غرب به ارمغان می آورد.
وی در پایان اظهار کرد: رستاخیز علمی و جوشاندن چشمههای دانش از توصیههای اکید رهبری به جوانان مؤمن متعهد انقلابی است که در این راستا باید جدیت لازم را داشته باشیم تبدیل کردن محیط دانشگاه به محیطی علمی و آمیختن آن به صبغه حزباللهی از دیگر تأکیدات بود که ایشان بدان اشاره کردند.