حجت الاسلام والمسلمین محمد شیرعلیپور در این نشست اهمیت و ضرورت پژوهش را در تحقق امر جهش علمی مورد تاکید قرار داده و گفت: اهمیت پژوهش تا جایی است که اگر از فرد عالم، یک اثر علمی قوی باقی بماند، فوائد بسیاری برای او در دنیا و آخرت خواهد داشت.
وی افزود: با مطالعه زندگی علما، بزرگان بسیاری را به عنوان الگو می توان که دارای آثار مکتوب علمی ارزشمند هستند از جمله، خواجه نصیر الدین طوسی صاحب اثر کلامی " تجرید الاعتقاد"، که علمای شیعه و سنی بالغ بر پنجاه شرح بر این اثر موجز نوشته اند.
مدرس حوزه علمیه الزهرا (سلام الله علیها)، انجام کار پژوهشی را رسالت طلبه دانست و تاکید کرد: زمانی یک طلبه می تواند ادعای انجام کار پژوهشی را داشته باشد که بتواند یک اثر پژوهشی قوی، جامع و مستدل ارائه دهد .
استاد شیرعلیپور، با بیان اینکه اتمام تحصیلات سطح حوزه، پایان کار تحصیل و تحقیق نیست، افزود: بعد از اتمام تحصیلات حوزوی در سطوح عالی، امر پژوهش و تحقیق به طور جدی تری ادامه می یابد و عالم بعد از طی کردن مرزهای علم ، فرصت ایجاد و حل مسئله پژوهشی را در سطح عالی پیدا می کند.
وی تصریح کرد: طلاب بایستی از همان ابتدا یک موضوع را بر اساس علاقه و انگیزه های درونی شان انتخاب کنند و تلاش خود را صرف تحقیق و پژوهش پیرامون همان موضوع قرار دهند، و بر مبنای آن با انتخاب رشته تحصیلی خود به مقاطع بالاتر دست یابند تا با ارائه آثار پژوهشی خوب از ذکر مطالب حاشیه ای و زائد پرهیز شود.