مركزعالي ريحانه النبي (س)

ميزگردپژوهشي

شناسه خبر : 100606

1399/10/03

تعداد بازدید : 142

توسط :

ميزگردپژوهشي
به مناسبت هفته پزوهش ميزگرد پژوهشي با عنوان نقش حوزه هاي علميه در سبك زندگي اسلامي توسط طلاب جديدالورود رشته كلام اسلامي برگزارگرديد.

 

این جلسه درتاریخ 25 آذر با حضور7 نفراز طلاب راس ساعت 13 عصر برگزار گردید. این جلسه در پایه اول طلاب جدید الورود رشته کلام اسلامی ومشارکت فعال ایشان برگزار گردید.

تعریف: میز گرد نوعی‌ مباحثه‌ محسوب‌ می‌ شود بدین‌ معنی‌ که ‌عده‌ ای‌ در یک‌ محیط‌ دوستانه‌ دور میز گردی‌ جمع‌ می‌ شوند و درباره‌ موضوعی‌ به‌گفتگو می‌ پردازند. به‌ این‌ مجمع‌ از آن‌ جهت‌ میز گرد گفته‌ اند که‌ سخنگویان‌ از هرجهت‌ در شرایط‌ مساوی‌ قرار دارند و می‌ توانند با رعایت‌ مقررات‌ میز گرد، نظر خود را  اظهار کنند .  یکی‌ از مقررات‌ میز گرد آن‌ است‌ که‌ شرکت‌ کنندگان‌ با اجازه‌ رئیس‌ صحبت‌ کنند وگفتگو منحصراً در باره‌ موضوعی‌ باشد که‌ قبلا تعیین‌ گردیده‌ است

نتایج: به نظر می رسد همه موافق هستیم که حوزه نقش مهمی در ایجاد سبک زندگی اسلامی دارد ولی این کمبود احساس می شودکه حوزه برای طلاب سبک زندگی اسلامی رو به درستی ارائه  وتبیین نکرده است. واکثرطلاب درگیر مباحث  آموزشی هستند که در زندگی شان کاربردچندانی  ندارد. البته  در این جلسه به این موضوع هم اشاره شد که یک سری مسائل اخلاقی هم در حوزه برای طلاب درنظرگرفته شده اما گاهی مخاطبین این امور به آموخته های خودشون عمل نمیکنند و شاید بعضی اوقات خلاف آن در رفتارایشان مشاهده میشود...تاکید بر استفاده ی از روش های غیرمستقیم از جمله استفاده از ابزار رسانه، شروع انتقال مفاهیم دینی و سبک زندگی اسلامی از نزدیکان و خانواده و افزایش ارتباط حوزویان با سایرین هم در بین نظرات دوستان دیده شد که منظور از آنها خارج شدن حوزه از از انزوا و ایجاد پیوند عمومی هست.البته همراهی و همنظر بودن رده های بالاتر کمک زیادی به تغییر سریعتر شرایط میکنه اما اگر هم این همراهی صورت نگیرد طلاب نباید بیکار بمانند و مثل «همیشه» حرکت «جهادی»را سرلوحه کار خود قراربدهند. تا پیشرفت مورد انتظار  صورت بگیرد.برای اینکه کیفیت فعالیت حوزه ها بیشتر باشد  همچنین پیشنهاد می شود که  در جذب و پرورش طلاب بیشتر دقت صورت گیرد ؛ علاوه بر همه ی موارد گفته شده در مقابل جبهه ای   که علیه ما مشغول جنگ رسانه ای و فرهنگی هستند واین  موضوع شرایط رو سخت تر و وظیفه ی حوزویان و جامعه ی نخبگانی رو مضاعف میکندنتیجه موثر با کار شبکه ای و نظام مند تحقق پیدا میکند و برنامه ریزی ها به سمت فعالیت های گروهی جهت نتیجه ی مطلوب تر اتفاق بیفتد.