تاثیر غذاهای طیب و خبیث از منظر قران بر جسم انسان
تغذيه در اسلام و تاثيري كه غذا برسلامت انسان ها دارد باعث شده در متون اسلامي بر اهميت تغذيه تاكيد شده و ارزش استفاده از غذاهاي سالم و سازگار با طبع انساني مورد توجه خاص قرار گرفته است.
نظام تغذيه اي اسلام براساس مفهوم حلال و حرام است و بسياري از بيماري ها ناشي از عدم رعايت حليت و حرمت در مواد غذايي است .قرآن غذاهاي مفيد براي سلامت جسم را با عنوان طيبات و غذاهاي مضر براي سلامت جسم را با عنوان خبائث ذكر مي كند طيبات را حلال و خبائث را حرام مي داند.
غذاهاي طيب حيواني(گوشت چهارپايان،صيد دريا،شير چهارپايان،عسل) و غذاهاي طيب گياهي(انگور،انار،زيتون،خرماوانجير) مي باشند.
صيد دريا شامل انواع ماهيان و روبيان (ميگو)مي شود و فرآورده هاي عسل از جمله موم عسل،ژل رويال،و...نيز شفابخش هستند،ديگر فرآورده هاي انگور،كشمش و سركه است و زيتون،روغن زيتون را نيز شامل مي شود،انجير همراه با شير انجير ارزش داروئي و غذايي بالايي دارد.
غذاهاي خبيث(گوشت مردار، گوشت خوك)و نوشيدني هاي خبيث (شراب و خون) است ،گوشت مردار شامل حيوان مرده از بيماري،مرگ بر اثر پيري؛غير ذبح شرعي شده،مرگ بر اثر خفگي و حيوانات مشرف به مرگ مي شود، ،كه تاثيرات مفيد يا مضر هر كدام بر جسم انسان، گوياي حقيقت طيب يا خبيث بودن آنهاست.
تاثير مثبت غذاهاي طيب حيواني و گياهي بر جسم انسان، تامين صحت و سلامت بدن،درمان بيماري ها، تامين ويتامين ها و پروتئين هاي مورد نياز بدن و...مي باشد.
و تاثيرات منفي غذاها و نوشيدني هاي خبيث بر جسم انسان، بيماري هاي بي شماري از جمله سكته هاي مغزي و قلبي، غلظت خون ،عفونت هاي شديد گوارشي و... مي باشد.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : خوزستان
- : اهواز
- : خوزستان - اهواز - مدرسه علمیه تخصصی الزهراء «علیها السلام»