کرسی آزاد اندیشی تأثیر تسخیر لانه جاسوسی درروند تحقق اهداف انقلاب اسلامی مدرسه نرجس س زاهدان

شناسه محتوا : 31928

1399/03/17

تعداد بازدید : 339

  • : سیستان
  • : زاهدان
  • : نرجس سلام الله عليها
  • : آقای دکتر خسروی
  • : خانم بلوکی
  • : آقای دکتر مجلسی


چکیده دیدگاه ارائه‌کننده

یکی از مهم ترین لوازم موفقیت در انجام تکالیف الهی و انقلاب بصیرت و آگاهی است؛ بامطالعه تاریخ آشکار می شود که علت شکست خوردن جبهه حق در بسیاری از موارد، ضعف بصیرتی بوده است؛ به‌عنوان‌مثال سپاه امام علی (علیه‌السلام) در جنگ صفین و هم چنین سپاه امام حسن (علیه‌السلام) در مقابل معاویه شکست خوردند؛ زیرا بصیرت و بینش صحیحی نداشتند.
امروزه نیز دشمن تلاش می کند که با شبهه پراکنی و ایجاد تردید در باورها، انقلاب را از حمایت مردم، به ویژه نسل جوان محروم کند؛ مثلاً امروزه بسیاری عقیده دارند که بهترین راه مدیریت کشور سازش با آمریکاست و می توان از طریق مذاکره با آمریکا مشکلات کشور را حل کرد؛ اما درباره توافق با آمریکا مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) فرمودند: «این‌ها قابل‌اعتماد نیستند، من خوش‌بین نیستم»؛ اکنون نتیجه بی توجهی به هشدار ایشان کاملاً مشهود است.
یکی از مواردی که نتیجه شبهه افکنی دشمن را آشکار می کند، سخنرانی های برگزارشده در روز دانشجو است؛ روز دانشجو یک حرکت ضدآمریکایی بود؛ اما اکنون در برنامه های شانزده آذر، اثری از آمریکا وجود ندارد؛ بنابراین داشتن بصیرت برای نیروهای انقلابی لازم است؛ در این مورد امام صادق (علیه‌السلام) فرموده است؛ «العالم بالزمانه لاتهجم علیه اللوابس».
در تاریخ معاصر ایران دو جنبش ملی و انقلابی مشروطیت و نهضت نفت جلب‌توجه می کنند؛ این دو حرکت ملی به دلیل اعتماد به غربی ها شکست خوردند؛ پس از انقلاب اسلامی نیز آمریکا درصدد کودتا بود؛ در چنین شرایطی نباید به دشمن فرصت داد؛ اگر دانشجویان در سیزده آبان، سفارت آمریکا را اشغال نمی کردند، انقلاب در ادامه مسیر خود دچار مشکل می شد؛ دانشجویان انقلابی دریافته بودند که مذاکره با آمریکا سودی ندارد و تنها به آن‌ها فرصت می دهد تا توطئه های خود را عملی کنند.
چکیده دیدگاه منتقد
منتقد بحث دیدگاه خود را با طرح سؤال‌هایی به شرح زیر بیان کرده است:
1.    آیا راه دیگری به‌جز اشغال سفارت آمریکا وجود نداشت؟ آیا نمی توانستیم به‌صورت قانونی با مسئله سفارت آمریکا رفتار کنیم؟
2.    با توجه به اینکه دانشجویان این کار را بدون اجازه امام (ره) انجام داده بودند، آیا این کار سنت بدی را برجای نمی گذارد؟
3.    آیا شعار مرگ بر آمریکا که پس از اشغال سفارت آمریکا بر سر زبان ها افتاد، سبب افزایش دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران نشده است؟
4.    آیا اشغال سفارت آمریکا سبب اتحاد کشورهای دیگر در جنگ هشت‌ساله و تحریم ها علیه ایران نشد؟
5.    چرا گروگان ها محاکمه نشدند؟ چرا مسئله گروگان‌گیری تا زمان مرگ شاه طول کشید و درنهایت بدون محاکمه آزاد شدند؟
6.    شعار مرگ بر آمریکا از طرف مردم ایران چه تأثیری داشته است؟
7.    اسناد و مدارک کشف‌شده از لانه جاسوسی کجاست؟ چرا این اسناد در اختیار مردم قرار نمی گیرد؟
8.    گروگان‌گیری باعث شد تا آمریکا به قتل امام (ره) و آزادسازی گروگان ها اقدام کند.
نتایج دیدگاه موافق
مسائل تاریخی را باید در ظرف زمان خودشان دید؛ در شرایطی که نظام ما نظامی نوپا بود، دولت اجرایی، دولت موقت بود و نمی توانست با آن‌ها برخورد کند و رئیس‌جمهور ثابت نداشتیم، برای ماندگاری و حفظ نظام مجبور بودیم که این کار را انجام دهیم.
سفارت هر کشور جزو خاک آن کشور محسوب می شود و حمله به سفارت‌خانه یک کشور غیرقانونی است؛ اما آیا دخالت برای براندازی یک نظام در کشوری دیگر غیرقانونی نیست؟
برخورد قانونی با توطئه های آمریکا در آن شرایط راه‌حل درستی به نظر نمی رسد؛ زیرا قوانین بین‌المللی به اهداف توسعه طلبانه کشورهای استعمارگر کمک می¬کند؛ به‌عنوان‌مثال تنها چند کشور محدود ازجمله آمریکا حق وتو دارند؛ با این شرایط در سازمان ملل و شورای امنیت امیدی برای رسیدگی به این مسئله وجود نداشت.
دانشجویان برای این کار از امام (ره) اجازه نگرفتند؛ اما این حرکت دانشجویان نتیجه روشنگری امام (ره) بود؛ ایشان توضیح دادند که توطئه براندازی نظام از کجا مدیریت می شود؛ بنابراین دانشجویان از روی بصیرت و درایت و به پیروی از رهبر کبیر انقلاب اقدام کرده و سپس اسم خود را دانشجویان پیرو خط امام گذاشتند؛ امام (ره) نیز از این حرکت دفاع کردند.
علت طولانی شدن گروگان گیری این بود که کشور شرایط پایداری نداشت؛ ترورها، انفجارها و آغاز جنگ تحمیلی مسائلی بودند که همه مسئولان نظام را درگیر کرده بودند؛ در این شرایط این مسئله نمی توانست مسئله اول کشور باشد؛ از سوی دیگر اسناد به‌دست‌آمده رشته‌رشته شده بودند و ترمیم آن ها کاری زمان‌بر بود.
در مورد شعار مرگ بر آمریکا یادآوری این نکته لازم است که این شعار به معنای مرگ بر مردم آمریکا نیست؛ بلکه به معنای مرگ بر سیاست های ظالمانه آمریکاست؛ ملت ایران آغازگر این شعار بودند؛ اما اکنون مردم بسیاری از کشورهای جهان با مردم ایران هم صدا شده اند؛ حتی سیاه‌پوست‌ها و فقیران آمریکا پرچم این کشور را آتش می زنند.
مطالعه تاریخ معاصر ایران به یادآوری دشمنی آمریکا با ایران کمک می کند؛ آمریکا در سال 1343 که امام خمینی (ره) در مقابل کاپیتولاسیون ایستاد، طرف مقابل خود را شناخت؛ مشکل آمریکا با ایران اشغال سفارت نبود، بلکه مشکل آن ها اصل موجودیت نظام و انقلاب است؛ زیرا نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دست آن‌ها را از منافع گوناگونی که از کشور ایران به دست می آوردند، قطع کرده بود.
جمع‌بندی داور
برای بررسی مسائلی مانند سیزده آبان، تاریخ معاصر باید به‌دقت مطالعه شود؛ اگر این دقت انجام شود، شبهه ها تأثیرگذار خواهند بود، هم چنین مطالعه تاریخ انقلاب اسلامی در استان سیستان و بلوچستان به شناختن استکبار کمک خواهد کرد؛ در دو دهه شصت و هفتاد بیش از 135 گروه مسلح برای جدایی‌طلبی تشکیل‌شده بودند؛ مطالعه مواردی ازاین‌دست به افزایش بصیرت و آگاهی افراد کمک بسزایی می کند.
کلیدواژه ها: جمهوری اسلامی، تسخیر، لانه جاسوسی، مذاکره.