گيلان كرسي آزاد انديشي حضور زنان در عرصه های اجتماعی- سیاسی فرصت یا چالش

شناسه محتوا : 28837

1397/10/03

تعداد بازدید : 541

  • : گيلان
  • : رشت
  • : زینبیه سلام الله علیها
  • : طلاب
  • : طلاب
  • : خانم انم ابراهیم دخت

چکیده نظرات طلاب موافق
لازمه نظریه پردازی در حوزه زنان این را می طلبد که زن باید در اجتماع حضور پیدا کند. به این دلیل که یکی از فرصت هایی که برای زنان جهت حضور در این عرصه ها ایجاد می شود این است که قوه تحلیل گری آنان بالا رفته و با بسیاری از مسائل وبعضا معضلات اجتماعی آشنا می شوند وبهتر می توانند از به وجود آمدن این آسیبها در خانواده جلوگیری کنند.از طرفی حضور زنان در مسایل سیاسی جامعه سبب می شود که نسبت به جهان پیرامون خود اطلاعات کامل داشته باشند و جامع اطلاعاتی خود را تقویت کنند. چون عدم حضور زن می تواند سبب کم سوادی او با مسائل روز شود. به همان اندازه که علامه طباطبایی قائلندکه حضور زن بیرون از منزل او رااز حالت سنتی اسلامی بیرون می کند و وارد عرصه گناه و... می کند. آیت الله جوادی آملی قائلند که زن باحفظ شئونات اسلامی بایدسکان اجتماع وسیاست رابه دست گیرد.

چکیده نظرات طلاب مخالف:
اینکه زن باید در بیرون از منزل حضور یابد می طلبد که ابتدا حضور زنان و حد و حدود حضورشان مشخص شود. این که زنان باید با جامع اطلاعاتی در جامعه حضور داشته باشند مهم این است که زنان در چه عرصه ای چه اطلاعاتی رافراگیرندودرکجا حضور داشته باشند. مسئله بعدی که مهم است این است که زن ابتدا باید وظایف خود را اهم و مهم کند اینکه وظیفه ی اصلی زن در محیط خانه و خانواده به عنوان همسر و مادر سپس بیرون از منزل می باشد که متاسفانه عده ای از زنان با پشتوانه ی مسئولیت برای جامعه و اصلاح جامعه و فرد در این عرصه ها حضور می یابند اما این حضور باعث از هم پاشیدگی پشتوانه گرم خانواده می شود. اگر زن در بیرون از منزل بااطلاعات محدود حضور یابد خانواده از حضور گرم زن به عنوان مادر و همسر محروم می شوند و کانون خانواده متزلزل می شود. از طرفی حضور زن در جامعه که سبب مشغول شدن اوست باعث می شود که زن از نظر تربیتی و رشد معنوی خود و خانواده عقب بماند.
نتایج دیدگاه موافق:
زنان با حضور در این عرصه ها نه تنها فرصتی رااز دست نمی دهند بلکه فرصت هایی را به دست می آورند نظیر: ارتقای توانمندی آنان و پیشرفت جامعه، پیشرفت از نظر علمی و فرهنگی و در نتیجه نقش فعال و موثر در بطن جامعه.و البته از دست ندادن فرصت به جهت حضور در این عرصه ها به 2چیز بستگی دارد: 1. ظرفیت لازم داشتن برای در اختیار خانواده بودن. و2. ظرفیت لازم داشتن برای در اختیار جامعه بودن. و این ها نیاز به برنامه ریزی و شمه ی اطلاعاتی زن دارد

نتایج دیدگاه مخالف :
مسئولیتی که زن در خانواده دارد با مرد فرق دارد. چطور امکان دارد زن بتواند هم در خانه نقش خود را به عنوان مادر و همسر ایفا کند و هم در اختیار جامعه باشد. چون زنان به دلیل حضور در این عرصه ها به سبب اشتغال در هر امری ممکن است دچار افسردگی، تشویش خاطر و عصبانیت و... شوند و آن ها را به محیط خانه منتقل کند و در افراد خانواده تاثیر بگذارد و همچنین با از دست دادن ارزشهای زنانگی کانون خانواده سست شود.پس زن هرچندبا اطلاعات محدود بایدنقش خود رادرجامعه کوچک خانواده ایفاکندتاجامعه بزرگتری همچون اجتماع ازآسیبهای زیادی مصون بماند.

 جمع¬بندی داور( کارشناس) :
مساله زنان در دو عرصه ی خانواده و جامعه تبیین می شود. چون زنان در اسلام جایگاهی انسانی دارند و دارای کرامتند لذا سنگ بنای اجتماع و جامعه نیز محسوب می شوند. از طرفی چون زن به عنوان رکن مهم خانواده از توجه و اهمیت خاصی برخوردار است مسائل مربوط به آنان با وسواس بیشتری دنبال می شود. از طرفی زن به عنوان نیمی از جمعیت کشور نباید از حضور در اجتماع و سیاست کنار گذاشته شود ولی باید توجه نمود که قرآن برای حضور زن در جامعه چه حد و حدودی را قرار داده است. همچنین در کلام برزرگان داریم که زن باید از عرصه خصوصی به عرصه عمومی وارد شود ولی به گونه ای برخورد کند که مردان به او به عنوان عروسک جنسیتی نگاه نکنند. زن باید در جامعه حضور داشته باشد چون جامعه بدون زن امکان ندارد. به عبارتی حضور زن در اجتماع باید فعال، موثر، با قالب های استاندارد باشد. چون زنان با طرح مسائل حوزه زنان از قبیل برابری حقوق زنان و نفی تبعیض‌ها در ادارات و آموزشگاه‌ها و صد البته با پیگیری‌های مسالمت‌آمیز بر تحقق مطالبات خود در توسعه پایدار نقش ایفا خواهند کرد.
 

مطالب مرتبط