لرستان كرسي آزاد انديشي تحصیل علوم و حفظ کانون خانواده آری یا خیر؟

شناسه محتوا : 28827

1397/09/26

تعداد بازدید : 326

  • : لرستان
  • : درود
  • : حضرت خدیجه کبری و حضرت زهرا علیهما السلام
  • : تعدادی از طلاب سطح3
  • : تعدادی از طلاب سطح2
  • : خانم لك پور

چکیده نظرات استاد ارائه کننده بحث :
 یکی از مباحث مهم در جامعه امروز تحصیل علوم دینی است. از آنجا که در آیات و روایات به این مهم تاکید شده است و در طلب آن بین زن و مرد فرقی نگذاشته است پرداختن به این مطلب ضروری به نظر می رسد.از طرفی یکی دیگر از ارکان مهم جامعه اسلامی خانواده است، که حفظ آن از ضروریات است. و گاهی دیده شده است که تحصیل علم به کانون خانواده آسیب می زند و این سوال مطرح می شود که تحصیل علوم و حفظ بنیان خانواده، آری یا خیر؟ به نظر میرسد از آنجا که علم همان آگاهی و بالابردن سطح معلومات است در حفظ بنیان خانواده نیز اثر می گذارد و خانواده را در سطح بالایی از آگاهی و آرامش قرار می دهد.
چکیده نظرات استاد منتقد
هر چند دستیابی به علوم و کسب دانش در زندگی انسان بسیار مفید است اما بسته به شرایط خانواده قابل تغییر است ما باید از حالت شعارگونه این بحث  را خارج کنیم و حقایق را ببینیم و آسیب هایی که به خانواده به خاطر نبودن مادر در پاره ای از زمان در خانه به وجود می آید، بپردازیم از جمله مشکلات مربوط به فرزندان و همسر که در اینگونه خانواده ها دیده شده است.
نتایج دیدگاه موافق:
کسی که طالب علم باشد قبل از هر چیز باید برنامه ریزی خوبی داشته باشد تا حضورش در محل تحصیل به خانواده آسیب نرساند هر انسانی برای رسیدن به خواسته هایش باید کمی از راحت طلبی صرفنظر کند و تا سختی نباشد، انسان به راحتی نمی رسد.ضمن آنکه طالب حقیقی راهش را نیز پیدا می کند
نتایج دیدگاه مخالف :
برای اینکه خانمهای متاهل بتوانند به تحصیل علوم دینی بپردازند بهتر است، مراکز مسئول شرایط را برای پذیرفتن این گروه از افراد جامعه فراهم کنند از جمله غیر حضوری کردن برخی دروس، مرخصی همراه با امتحان در غیر این صورت تحصیل علم به کانون خانواده آسیب خواهد زد
 جمع¬بندی داور : خانم لک پور مشاور و روانشناس خانواده در یک جمع بندی نهایی ضمن بیان نکاتی بسیار زیبا در مورد خانواده و جایگاه حفظ کانون خانواده و مطالبی عمیق در مورد حقیقت علم و تفاوت آن با سواد، گفتند:«هر کسی را بهر کاری ساختند» متاسفانه در جامعه امروزی رقابت بر سر رسیدن به مدارک بالاتر است، همه دوست دارند دکتر یا مهندس شوند، یا در یک رشته تحصیلی به بالاترین درجه برسند، در حالی که اصل علم هدایت و روشنایی است و خودسازی و رسیدن به انسانیت هدف است، حالا راه رسیدن به آن متفاوت است و هر کس باید به شرایط زندگیش رجوع کند ببیند در چه صورتی به آن هدف نهایی و آرامش در زندگی می رسد. اگر کسی شرایط درس خواندن در حوزه را دارد که خیلی عالی است، ولی اگر شرایطش را ندارد باید به امکانات موجود نگاه کند و از آنها استفاده کند. مثل کلاسهای آنلاین یا غیر حضوری چون تحصیل علم در هر صورتی به انسان کمک می کند تا آگاهی و فهم خود را از مسائل بالا ببرد، ولی راه آن را باید با شرایط خود هماهنگ کند. وقتی هدف خودسازی است برای آن باید راه درستش را انتخاب کرد.رسیدن به علوم مراحل پنجگانه ای دارد که اولین مرحله آن کسب دانش و مهمترین مرحله آن کاربردی کردن آن در زندگی است اگر به این مرحله رسیدیم به حقیقت علم رسیده ایم و آن زمان است که تشخیص می دهیم در شرایط موجود چه راهی را انتخاب کنیم بهتر است.

مطالب مرتبط