آسيب شناسي رفتار اقتصادي زنان در خانواده
رفتار اقتصادي را ميتوان مجموعه سلوکو روشي دانست که براي نتظيم امور معاش و تنظيم مخارج خانواده انجام ميشود.خانواده اصيلترين و بنياديترين واحد اجتماع است که سرنوشت هر يک از اعضاي آن، طوري به هم گره خورده کهميتوانند در شادي و غم، ناخوشي و سلامتي و....ديگر اعضاء خانواده تأثيرگذار باشند. هدفمندي و همکاري خانواده در ابعاد مختلف عاطفي، اخلاقي، فرهنگي و اقتصادي و...پايداري و آرامش و امنيت آنان را تضمين کرده، و در بخشي وسيعتربر جامعه نيز اثر ميگذارد.
از آن جايي که، زنان نيمي از اجتماع انساني را تشکيل ميدهند، و اوّلين آموزگاران زبان، فرهنگ، ادب، تربيت و تعالي نوع بشر هستند، ميتوانند بر سرنوشت خانواده و حتي جامعه بسيار مؤثر واقع شوند و اينکه بسياري از رفتارهاي آنها علاوه بر وراثت از طريق اعمال، کردار به نسلهاي بعدي انتقال مييابد. و ميتواند زمينه ساز رشد و ترقي و يا اسراف و از دست دادن سرمايهها شود.
زنان به عنوان يكي از پايههاي مهم زندگي زناشويي و تشكيل خانواده و مربّيان نسل آينده بشريّت، در تمام عرصهها اعم از اقتصادي، فرهنگي، سياسي،مذهبي و ..... نقش موثر و مهمّي را به عهده دارند. يكي از مهمترين شاخههاي عرصههاي اقتصادي، چرخه اقتصاد خانواده است كه اثر گذاري زيادي در اقتصاد جامعه دارد. در اين ميان زنان نقش مهمّي را ايفا ميكنند. نقش زنان را به طور كلي از دو جنبه ميتوان بررسي كرد. اوّل: فعالتيهاي اقتصادي زنان و انتقال و كسب در آمد در جهت رونق بخشيدن به مسائل مالي خانواده با تامين هزينه و دوّم: مديريت مصرف خانوار و بر قراري توازن صحيح بين مصرف و در آمد خانواده. همان طور كه گفته شد، هر دو جنبه قابل بررسي و حتّي آسيبشناسي ميباشد اما آنچه كه در اين تحقيق به آن پرداخته ميشود آسيب شناسي رفتار زن از جهت مديريّت و موانع و مشكلات آن مي باشد. بنابراين، در اين تحقيق علاوه بر نگاهي گذرا در خانواده و بررسي رفتار اقتصادي زن و آسيبشناسي به صورت آفات مديريت، به علل و عوامل مصرفگرايي و پيامدهاي اين رفتار اقتصادي پرداخته ميشود. همچنين به عوامل كاهشدهنده و مهاركننده اين آسيبها اشاره خواهد شدو از الگوهاي دينيو مذهبي و توصيههاي پيشوايان دين نيز بهرهمند خواهيم شد.
کليدواژه: آسيب شناسي، اقتصاد،رفتار اقتصادي، زنان، خانواده
- : سطح3
- : فقه و اصول