سمنان برگزاری اولین همایش جشنواره علامه حلی

شناسه خبر : 30916

1395/07/10

تعداد بازدید : 754

سمنان برگزاری اولین همایش جشنواره علامه حلی

برگزاری اولین همایش جشنواره علامه حلی در استان سمنان

در آیین اختتامیه جشنواره علامه حلی (ره)که با شرکت طلبه های خوش فکر و پژوهشگر استان سمنان همراه بود با حضور مسئولین کشوری و استانی تجلیل و به کار خود پایان داد.

دکتر صابریان نائب رئیس جشنواره حلی استان و مدیر حوزه های علمیه خواهران استان سمنان در این مراسم گفت: بحث پژوهش بحث بسیار مهمی است امروز یکی از چالشهای بسیار بزرگ شبه افکنی های دشمنان اسلام نسبت به مبانی شیعه است و ما نیز فرصت خوبی در اختیار داریم که به عنوان محقق در این زمینه کار کرده و پاسخگو باشیم.

وی افزود: رسالت بسیار بزرگی از طرف حوزه و اولویت در بحث مهدویت و حوزه انقلابی است که از اولویتهای رهبر فرزانه و حکیممان است. ان شاء الله امید دارم آثار خوبی در این زمینه خلق شود.

نائب رئیس جشنواره استان گفت: پتانسیل بسیار خوبی در استان سمنان وجود دارد و همچنین انگیزه های بسیار خوبی نیز در بحث پژوهش وجود دارد.

وی تصریح کرد: پژوهش اگر نباشد آموزش ابتر است و آموزش بدون پژوهش مانند ساختمان سازی بدون فندانسیون و پایه ریزی است، با پژوهش است که طلبه به پویایی می­رسد و از خرافه گری و سطحی نگری دوری می­کند.

صابریان در ادامه افزود: جای بسی تاسف است که ما امروز در موضع پدافندیم، دشمن شبه می اندازد و ما باید جواب بدهیم، امروز شرایط بسیار خوبی برای طرح مسائل ناب شیعی وجود دارد و هر طلبه یک وبلاگ بحث جدی ماست که سالمترین فضای مجازی است و امید است که در سایر فضاهای مجازی طلاب عزیز بتوانند وارد شوند و حضور موثری داشته باشند و بخشی را به صورت آفندی و بخش دیگر را به صورت پدافندی کنترل کنند.

حجت الاسلام حصاری نایب رئیس جشنواره علامه حلی (ره) در کشور ضمن تقدیر و تشکر از حضور پر رنگ طلاب در ارائه مقالات علمی و پژوهشی در عطف توجه به فرمایشات امام خامنه ای برای انقلابی بودن و انقلابی ماندن حوزه ها و در پیش رو داشتن تمدن سازی، دانش معرفتی را بن مایه تمدن دانست و افزود: این دانش معرفتی می­تواند تبدیل به یک ایدئولوژی شود و اگر نشود امکان شکل گیری تمدن وجود ندارد یعنی تبدیل گذاره های معرفتی در همه شقوق به یک رفتار ایدئولوژیک ضرورت شکل گیری یک تمدن است و دانش تکنولوژیک، دانش فنی تمدن ساز نیست بلکه ابزاری است در اختیار دانش معرفتی که بتوان با آن تمدن را شکل و جهت داد.

وی افزود: اگر ما بخواهیم تمدن نوین اسلامی را شکل دهیم و جامعه اسلامی ایجاد کنیم باید بتوانیم گذاره های معرفتی که در اختیارمان است و به ودیعه در نزدمان گذاشته شده است و بسیار بسیار هم غنی است را تبدیل به رفتارهای ایدئولوژیک کنیم و در یک نگاه سیستمی و جامع ساختار یک جامعه و نظام اسلامی تمام عیاری را داشته باشیم.

حجت الاسلام حصاری در ادامه سخنانشان مقوله سبک زندگی دینی را بسیار گسترده توصیف کرد و از آن به عنوان یک ابر پروژه تحقیقاتی نام برد که دارای صدها کلان پروژه در دل خویش است و باید با نگاه انسجامی مورد بررسیهای تحقیقی مفصل قرار گیرد.

ایشان در ادامه از دشمن به عنوان سرمایه گذاری در بحث ساخت اسلام قلابی یاد کرد و افزود: دشمن از این طریق سعی در بد بین کردن جامعه و جوان امروز به دین و دیانت دارد و به هر شکل ممکن ما در برابر چنین جریانی قرار داریم و انقلابی بودن و مقابله با این موج بسیار سنگین است و اقتضایش این است که همگی در این عرصه سهیم باشیم و وظیفه تاریخی خود را ایفا کنیم.

حجت الاسلام عماد معاون پژوهش حوزه علمیه برادران و رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره علامه حلی (ره) در کشور که به عنوان سخنران اصلی جشنواره علامه حلی (ره) در سمنان حضور داشتند ضمن تقدیر و تشکر از همه زحمتکشان در برپایی اولین جشنواره علامه حلی(ره) و همچنین اساتید و شرکت کنندگان در جشنواره گفت: هر کس می­خواهد نگاه بیندازد و چهره آزاد شدگان از آتش را ببیند نگاهی بیندازد به دانش پژوهان و علم آموزان.

حجت الاسلام عماد در ادامه افزود: علم دامن آدمی را از هر آتشی می رهاند و تنها حرارت و محبت حضرت حق را بردلها می­نشاند وفرد عابد دامن خویش را از گرفتاری می­رهاند و خود را نجات میدهد ولی عالم و پژوهشگر هم خود و هم جامعه و هم نسلی را نجات داده ودر آینده تاثیر گذار است.

وی در اشاره به اهمیت امر علوم اسلامی افزود: آنچه رهبری جریان دانش را سیاست گذاری و مدیریت می­کند فیزیک و شیمی و ریاضیات نیست بلکه حوزه علوم انسانی، اجتماعی و اسلامی است. و اگر ما در آنجا ایفای نقش نکنیم و به دولتهای مقتدر و مسلط جهانی بسپاریم، تمدن سازی که هیچ بلکه حفظ وحدت موجود هم برای ما دشوار خواهد بود.

معاون پژوهش ادامه داد: امروز مهم این است که حوزه های علمیه و طلبه های جوان و اساتید و فضلا باید بدانند که وضعیت تولید دانش جهانی در چه سطحی است و نقش علوم اسلامی در آن چیست و مسلمانان در تولید علوم انسانی جهان چه سهمی را دارند و رتبه مراکز علمی ما در تولید علوم اسلامی و اجتماعی چند است.

حجت الاسلام عماد در پایان مراسم جشنواره گفت: ما متولی امر فرهنگ و فهم دین هستیم و اگر دین خدا را به درستی نشناسیم و ظرفیت گسترده دین خدا را و معارف اهل بیت و ولی او را آنچنانکه هست به جهان عرضه نکنیم مدیون دین خواهیم مرد و اگر در این باره فکر کنیم خوابمان نمی برد پس باید با فکر و کار عالمانه و به کار بستن تولیدات علمی در صحنه باشیم.

 نظری فر معاون پژوهش خواهران استان سمنان ضمن عرض تشکر از همه شرکت کنندگان در هشتمین جشنواره علامه حلی خاطر نشان کرد از 545 اثر رسیده به دبیرخانه  19 اثر منتخب گردید که  17 اثر  مربوط به خواهران و 2 اثر به برادران  اختصاص یافت .

همچنین ایشان خاطر نشان کرد  با توجه به افزایش سن طلاب جهت شرکت در جشنواره علامه حلی توسط مرکز امید است سال  آینده شاهد حضور بیش از پیش طلاب باشیم .

و در پایان این همایش  از برکزیدگان و منتخبین هشتمین جشنواره علامه حلی تقدیر و جوایزی به رسم یادبود اهدا گردید .

اخبار مرتبط