آذر غربی برگزاری نشست علمی پژوهشی در مدرسه علمیه فاطمیه نقده

شناسه خبر : 18714

1394/03/05

تعداد بازدید : 594

نشست علمی پژوهشی با موضوع استحکام روابط خانوادگی از دیدگاه اسلام در مدرسه علمیه خواهران فاطمیه نقده استان آذربایجان غربی برگزار شد.
در این نشست حجت‌الاسلام حسین‌مهدی هادی، استاد حوزه با بیان این‌که خانواده یک نهاد مهم و واحد کوچکی از جامعه است که در اروپا در عصر صنعت و تکنولوژی، نظام سرمایه‌داری خانواده ها را تهدید کرد که این امر سبب سست شدن و متلاشی شدن بنیان خانواده می‌شد ولی اسلام منت بزرگی بر ما نهاده و به حفظ کیان آن اهمیت داده است.
وی عواملی که سبب استحکام خانواده می‌شود را در دو محور عوامل برونی تحکیم بنیان خانواده و عوامل درونی آن دانست و افزود: نخستین عامل بیرونی در تحکیم بنیان خانواده فرهنگ است، با این توضیح که طلاق در سال‌های گذشته امری قبیح تلقی می‌شد ولی امروزه فرهنگ جامعه، طلاق را عادی جلوه می‌دهد.
استاد حوزه اقتصاد را دومین عامل بیرونی تحکیم بنیان خانوداده برشمرد و اظهار کرد: با این بیان که اگر جامعه از لحاظ اقتصادی غنی باشد به گونه‌ای که اگر زمینه اشتغال‌زایی فراهم و فقر ریشه‌کن شود، استحکام خانواده بیشتر می‌شود، چرا که خانواده‌ها با آرامش زندگی می‌کنند.
حجت‌الاسلام هادی با اشاره به عوامل درونی تحکیم بنیان خانواده، ادامه داد: ایمان و فضیلت گرایی یکی از این عوامل است، به این صورت که اگر افراد خانواده، افرادی متدین باشند استحکام خانواده بیشتر خواهد بود و در رابطه با آن دسته از افرادی که به طلاق روی می‌آورند، علت آن بر می‌گردد به ضعف ایمان و از آنجا که زندگی همواره در مسیر تندباد مشکلات قرار می‌گیرد، افرادی که مجهز به سلاح ایمان باشند خود را نمی‌بازند، چون ایمان آنها را به صبر دعوت می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: البته باید بدانیم که این به معنای اطلاق بحث نیست، بلکه یکی از عوامل سستی و متلاشی شدن خانواده‌ها، ضعف ایمان است.
استاد حوزه حاکمیت مهر، محبت و عشق‌ورزی در کانون خانواده را دومین عالی درونی تحکیم خانواده برشمرد و افزود: یعنی خانواده باید مهد پرورش مهر و محبت در خانواده باشد و جدای از آنکه انسان دارای نیاز مادی است، دارای نیاز احساسی و معنوی هم هست، اگر نیاز احساسی او تأمین نشود، فرد نامتعادل رشد می‌کند و احتمال دارد در سنین بالاتر مرتکب جرم و جنایت شود، بلکه بایستی انسان در این وادی لبریز باشد، همچنان که در سیره ائمه(ع) هم  به چشم می‌خورد و باور و اذعان داشته باشیم که دین، عین حب است، الدین هو الحب، الحب هو الدین. البته در مهر و محبت باید جانب افراط و تفریط رعایت شود تا آسیب های جدی فی الجمله لوس بار آوردن را در پی نداشته باشد.
وی با بیان این‌کهتفاهم و حاکمیت عقل و منطق در خانواده یکی دیگر از عوامل درونی تحکیم بنیان خانواده است، گفت: تفاهم به این معناست که طرفین همدیگر را درک کنند و با هم سازش داشته باشند و فضا و جو کانون گرم خانواده آنها بر اساس عقل و منطق باشد و بر اساس لج و لجبازی نباشد.
حجت‌الاسلام هادی کسب دانش و مهارت لازم در زندگی را از دیگر عوامل درونی تحکیم بنیان خانواده دانست و اظهار کرد: به این معنا که زوجین باید با مطالعه و شرکت در کارگاه‌های خانواده مهارت لازم را کسب کنند، چرا که قبل از هر کاری باید دستور العمل لازم را داشته باشیم تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
وی با اشاره به این‌که آشنایی کامل با وظایف و حقوق همدیگر از دیگر عوامل درونی تحکیم بنیان خانواده است، ادامه داد: این موارد شامل وظایف متقابلی همچون وظایف زوجین نسبت به فرزندان، وظایف فرزندان نسبت به هم، وظایف فرزندان نسبت به والدین، وظایف زوجین نسبت به هم، پاکدامنی زن و مرد نسبت به هم، داشتن روحیه گذشت، عدم سوء ظن نسبت به هم و نادیده گرفتن ایراد های همدیگر است.
استاد حوزه استحکام خانواده را به تولید نسل هم ربط داد و بیان کرد: یکی از علل استحکام خانواده فرزند است که زوجین را به هم ارتباط می‌دهد و به خاطر آن و در کنار هم زندگی می‌کنند.

اخبار مرتبط