نقش نگرش هاي الهي بر سلامت طلاق از منظر قرآن كريم
هرچند ازدواج ميثاقي استوار و محكم است ولي واقعيت هاي زندگي، ضرورتها و مصلحت ها گاهي ايجاب ميكند كه زوجين از هم جدا شوند.
در اين مجال، پژوهشگر با روشي توصيفي ـ تحليلي به آياتي پرداخته كه اوامري در مورد طلاق بيان كردهاند. تفسير و تحليل آيات با توجه به اسماء و صفات الهي بيان شده در پايان آيات، صورت گرفته است كه ديدگاهي الهي براي مخاطب ايجاد ميكند. بر اين اساس، پژوهشگر نقش نگرش هاي الهي در سلامت طلاق از منظر قرآن كريم را در قالب چهار بُعد شناختي، فقهي حقوقي، عاطفي و اقتصادي مورد بررسي قرار داده است كه اگر اين چهار نگرش بر رفتارهاي زوجين حاكم شود يا نگرشي الهي براي شخص فراهم مي شود كه اختلافات و ناملايمات زندگي آن ها را به فكر جدايي نمي اندازد يا در صورت اضطرار، زوجين حقوق يكديگر را تضييع ننموده و با رعايت تمامي شئونات انساني و اخلاقي، از يكديگر جدا ميشوند.
نتيجه كلام در بخش شناختي اعتقاد به ربوبيت و نظارت خداوند بر اعمال بندگان و نيز اعتقاد به قيامت موجب مسئوليت پذيري همسران نسبت به اعمال و رفتار خود، در بخش فقهي حقوقي آشنايي با حقوق و وظايف يكديگر، موجب تعديل انتظارات، در بخش عاطفي، الهي دانستن مودت و محبت بين همسران موجب چشمپوشي از اختلافات و در بخش اقتصادي، اعتقاد به رازقيت خداوند موجب ساده زيستي و عدم بخل ورزي و نسبت به حقوق مالي زن مي شود لذا با اين ديدگاه هاي الهي بسياري از اختلافات حل شده در صورت اضطرار به طلاق، اين نگرش الهي زوجين باعث از ميان برداشتن آسيب هاي طلاق يا تقليل آنها ميگردد كه طلاقي سالم و سازگارانه انجام پذيرد
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : اصفهان
- : خمینی شهر
- : اصفهان - خمینی شهر - مؤسسه آموزش عالی حوزوی فاطمة الزهراء «علیها السلام»