انجماد انسان و اعضاي بدن آن
كرايونيك فرآيند انجماد انسان در دماي بسيار پايين است به اين اميد كه اين افراد در آينده با استفاده از فناوري هاي جديدي كه در حوزه پزشكي به آن دست مي يابند، سلامت از دست رفته خويش را بازيافته و بار ديگر زندگي خود را از سر گيرند.
در حال حاضر، انجماد كاربرد گستردهاي در شاخههاي مختلف پزشكي دارد، از نمونه هاي كنوني اين روش مي توان به انجماد اسپرم و جنين نيز اشاره كرد كه در درمان ناباروري و تحقيقات پزشكي پيشرفت چشمگيري داشته است.
انجماد اگرچه امروزه غالبا در حوزه علم پزشكي كاربرد دارد؛ اما با توجه به ارتباط تنگاتنگ علوم مختلف با يكديگر، واجد مسائل پيچيده و ابهاماتي در حوزه هاي مختلف علوم انساني از جمله فقه و حقوق نيز شده است كه نيازمند پاسخ گويي مناسب با توجه به مقتضيات فعلي جوامع بشري مي باشد. متأسفانه در رابطه با جواز و عدم جواز انجماد، آثار مكتوب مستقل و منسجمي وجود ندارد، در همين راستا در اين رساله سعي براين است كه با استفاده از منابع فقهي معتبر و استفتائات مراجع به تبيين و تحليل مباني فقهي اين امر مهم پرداخته شود. هريك از انجماد اسپرم، جنين، انسان زنده و جسد انسان موافقين و مخالفيني دارند كه در اين تحقيق، ادله آنها مورد نقد و بررسي قرار گرفته است. رهيافت اصلي تحقيق گوياي اين است كه قول موافقين به انجماد اسپرم، جنين و جسد انسان به صواب نزديك تر است؛ زيرا ادله آنان از استحكام و مقبوليت بيشتري برخوردار است، اما در رابطه با انجماد انسان زنده اكثر مراجع به قائل به عدم جواز هستند .
- : سطح3
- : فقه و اصول
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیر حضوری - سطح سه