نقش تربیتی زن در خانواده از دیدگاه علامه طباطبایی در تفسیر المیزان
يكي از مهم ترين مسائلي كه در دين مبين اسلام مطرح است و اساس شكل گيري هويت خانواده را تشكيل ميدهند؛ جايگاه و نقش زن در خانواده است زيرا رابطه اي تنگاتنگ با سعادت و شقاوت خانواده دارد و شخصيت همسر و فرزندان متأثر از فاعليت اوست. زن مسلمان از يك سو وظيفه مادري و از سوي ديگر وظيفه همسري را برعهده دارد بنابراين ضروري است كه زن به جايگاه و نقش هاي كه در خانواده ايفا مي كند آگاهي داشته باشد تا بتواند روابط خانوادگي را سامان دهد و تأثير گذار و سازنده باشد. كانون خانواده از نگاه اسلام مبتني بر اصولي نظير مودت، رحمت، آرامش، ايمان و اعتقاد و تقوا و... است كه منطبق كردن اين اصول توسط زن انجام ميپذيرد.
در اين تحقيق سعي بر اين است كه: نقش مؤثر مادر در تقوا و پرهيزكاري در دوران قبل از بارداري در تربيت ديني فرزند پرداخته شود و اهميت خصلت هاي روحي مادر كه عامل مهمي در تكامل شخصيت فرزند و آرامش دهي همسر كه موجب استحكام بنيان خانواده مي شود پرداخته شود و به جايگاه و منزلت ويژه و شايسته مادري, همسري اشاره گردد. و اينكه در ميان اعضاي خانواده بيشترين سهم تأثيرگذار بر فرزندان را بايد از آنِ مادران دانسته بطوري كه پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم در تبيين مقام مادري مي فرمايند: بهشت زير پاي مادران است.
پژوهش حاضر با جمع آوري اطلاعات به صورت كتابخانه اي و به روش تحليلي- توصيفي به بيان نقش زن در تربيت خانواده از نگاه علامه طباطبائي پرداخته است و هدف آن است كه تجلي تربيتي نقش زنان جلوه گر شود تا از حملات مغرضان كه اين موضوع را دستاويز براي حمله به اسلام و قرآن قرار داده اند دفاع كرد.
رسيدن به آرامش در عصر حاضر يكي از گمشده هاي بشر مي باشد و مهم ترين عرصه كه فرد در آن مي تواند آرامش را حاصل نمايد محيط خانواده است.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : تهران
- : ری
- : تهران - ری - مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت عبدالعظیم«ع» - سطح سه