پیامدهای فلسفی حرکت جوهری ملاصدرا در حوزه انسان شناسی
مساله حركت جوهري يكي از مهمترين اصول ابداعي ملاصدرا است كه سهم عمده اي در مسائل معرفت شناسي ، جهان شناسي و انسان شناسي دارد .ملاصدرا با پاسخ به مهمترين شبهه مانع قبول حركت يعني شبهه عدم بقاي موضوع و سپس اقامه چندين دليل ، انقلابي در مباني فلسفي خود ايجاد كرده است .
تامل در اصل حركت جوهري و به دنبال آن نتايج حاصل از آن كه محصول باارزش حكمت متعاليه است موجب شناخت حقيقت تكويني وقابليت استكمالي نفس ناطقه انساني مي شود . شناختي كه به صاحب نفس ناطقه مي آموزد ابتداي سيرش از عالم ناسوت و ماده شروع شده و دائما در حال سير است تا به مبدا خود بازگردد و در اين راه دائما در حال تغيير و خروج از حدي و دخول به حدي ديگر است .شناختي كه به نفس مي آموزد كه اي برادر تو همان انديشه اي ، تا جايي كه با همان انديشه و عمل برخاسته از آن كه تجسم يافته روبرو خواهد شد و سعادت و شقاوتش در گرو همان است.
حركت جوهري نيز مانند ساير مسائل فلسفي لوازم و پيامدهايي به دنبال دارد و وقتي آن را در حيطه انسان شناسي مورد بررسي قرار مي دهيم ، به نتايج مهمي از جمله : مساله اتحاد عاقل و معقول ، النفس جسمانيه الحدوث و روحانيه البقاء و معاد جسماني مي رسيم.
- : سطح3
- : فلسفه اسلامي
- : اصفهان
- : اصفهان
- : اصفهان - اصفهان - مؤسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین