كج فهمي هاي ديني، علل و پيامدهاي آن از منظر آيات و روايات
برداشت نادرست برخي دينشناسان از آموزههاي ديني، سبب كجفهمي در دين شده است. بهطوري كه در طول تاريخ اسلام شاهد ظهور فرقهها و گروههاي مختلف بودهايم، هر كدام ادّعاي نجّاتبخشي داشته و گروه خويش را بر حقّ دانسته. نتيجه اين طرز فكر اين شد كه هر گروه و مذهبي، گروه و مذهب ديگر را به دور از حقيقت دانسته و به تكفير همديگر پرداختهاند.
علّت به وجود آمدن اين معضل آن است كه بعد از وفات حضرت محمّد «صلياللهعليهوآله» حكومت و رهبري مسلمانها توسط افرادي اداره شد كه فهم دقيق و عميقي نسبت به دين نداشتند، لذا اوّلين پايههاي كجفهمي در معرفت ديني را پيريزي كردند.
فهم كوتاهبينانه و كجفهميهاي مبتني بر حماقت، جهل، جمود، تحجّرگرايي، عدم اتكا بر اجتهاد و اصول مسلّم و قطعي دين، غفلت از منابع اصلي فهم دين، افراط و تفريطها و ساير عوامل، مسلمانها را در بند خرافات، غلّو، بدعت، التقاط، بنيادگرايي، استبداد، سكولاريسم، هرمنوتيك، انحرافات اجتماعي، انحطاط، دينگريزي و ساير مشكلاتي كه غيرقابل جبران است، گرفتار ساخته است.
دينشناسان براي شناخت درست آموزههاي دين، اگر بدون هيچ گرايش مذهبي يا گروهي، به قرآن و معارف رسيده از پيامبر و اهل بيت «عليهم السلام» رجوع ميكردند به حقيقت دين ميرسيدند، در نتيجه خويش و پيروانشان را منحرف و گمراه نميكردند.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : تهران
- : ري
- : حضرتعبدالعظيم«ع»