بررسي تحليلي طب اسلامي
امروزه با وجود پديد آمدن مشكلات عديده و هزينه هاي هنگفت و عدم گرفتن نتيجه در موضوع سلامت و درمان موضوع طب اسلامي در ميان مردم به خصوص در بين محافل علمي به موضوعي چالشي تبديل شده است. و در اين بين ناگزير ديدگاه هاي متفاوتي ميان دو طرف درگير حاصل مي شود.
در اين تحقيق كه در دو بخش صورت گرفته ، بخش اول مقدماتي كه در دو فصل كليات، مفهوم شناسي و تاريخي ؛ كه سعي شده در ابتدا وجود علم ديني را ثابت كند تا بحث و جود علم اسلامي تبيين گردد. و اما بحث تاريخي در هر موضوعي نشان از اهميت آن دارد كه سعي شده تاريخچه اي از طب بيان شود. در بخش دوم كه در چهار فصل تنظيم شده ، در فصل اول ، به مفهوم و چيستي و چرايي طب اسلامي پرداخته شده است و تا حدودي موضوع بررسي شده است. در فصل دوم، ديدگاه هاي مخالف و موافق بررسي و ديدگاه موافقان از قوت بيشتري برخوردار است كه وجود طب اسلامي را تاييد مي كند.
وجود مرز بين طب اسلامي و سنتي در فصل چهارم بيان شده است ، روشن مي شود كه اسلام داراي مكتب درماني است و طب سنتي اگر آميزه اي از تجربه و احكام اسلامي باشد مورد قبول است و در فصل پنجم براي تأييد وجود علم طب در اسلام ، گوشه اي از آيات و رواياتي كه به مسئله طب و درمان اشاره شده اند كه شرافت طب اسلامي كه خواستگاه آن وحي و برگرفته از نور نبوت و كمال عقلانيت است ، مانند طب ساير پزشكان نيست كه بر اساس تئوري ، گمان ، تجربه ، آزمون و خطاست . در آخر نتيجه بر آن شد كه طب اسلامي وجود دارد و بايد براي احياء آن با تمام كاستي ها و مشكلات پيش رو تلاش كرد.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : سمنان
- : سمنان
- : عصمتيه