آثار وضعی غذا ی پاک و حلال بر شخصیت انسان از دیدگاه قرآن و سنت

شناسه محتوا : 26616

1397/04/07

تعداد بازدید : 222

در فرهنگ اسلامي انسان داراي دو بُعد جسم و روح است و چون اصالت آن، از آنِ روح است بايد همه ي برنامه ها و تلاش هاي آدمي در مسير دستيابي به كمال شايسته ي روح باشد. و براساس آنچه خدا و دين فرموده است. دنياي ما، دنياي تأثيرگذاري اعمال و صفات و جهان عمل و عكس العمل است مسلماً روح هر انساني از جسم او تأثير مي پذيرد و تأثيرپذيري در جسم نيز تابع رزق حلال و طيب است. غذاي حلال به قدري اهميت دارد كه آثار وصفي آن در تمام عرصه هاي زندگي انسان قابل رؤيت است. از جمله ي آن تأثير وصفي غذاي حلال بر شخصيت انسان در ارتباط با خداوند است كه در دنيا باعث نورانيت قلب و محبت اهل بيت (عليهم السلام) و دريافت رحمت هاي الهي و استجابت دعا و عافيت به خيري مي شود و در آخرت ورود به بهشت و ديدار اهل بيت (عليهم السلام) و سيراب شدن از مومن كوثر را به دنبال دارد. لقمه ي حلال در انجام واجبات الهي از قبيل دادن خمس و زكات و اداي نماز و حفظ حجاب بسيار تأثيرگذار است. و علاوه بر آن باعث توفيق در انجام مستحبات هم مي شود و اثري كه در ترك محرمات مي گذارد و باعث مي شود تا انسان را از ربا و رشوه و پولشويي دور كند. لقمه حلال در خود انسان هم تأثير گذار است و از نظر اعتقادي باعث پذيرش اصول و فروع دين و پذيرش بي قيد و شرط ولايت مي شود كه اين خود سرچشمه بركات ديگري در زندگي انسان است. لقمه حلال جلوي بيماري جسمي و انحرافات جنسي انسان را مي گيرد و از لحاظ عزت نفس انسان را بالا مي برد باعث تزكيه نفس در انسان مي شود. لقمه حلال به ارتباطات اجتماعي انسان نظم و قداست مي بخشد و در ارتباط با دوستان باعث حفظ و حرمت آنها و احترام متقابلشان مي شود. و در محيط كاري ارتباط را با مافوق و همكاران و ارباب رجوع مستحكم مي كند.
پدیدآورندگان
  • : سطح3
  • : تفسير و علوم قرآن
  • : سيستان و بلوچستان
  • : زاهدان
  • : حضرت نرجس«س»